Синтия Лумис, подкрепяща Биткойн сенаторка от Уайоминг, твърди, че администрацията

...
Синтия Лумис, подкрепяща Биткойн сенаторка от Уайоминг, твърди, че администрацията
Коментари Харесай

Администрацията на Байдън с поредния удар по Биткойн

Синтия Лумис, подкрепяща Биткойн сенаторка от Уайоминг, твърди, че администрацията на Байдън се пробва да криминализира създаването на BTC програмен продукт посредством погрешно използване на наредбите на FinCEN.

Американските сенатори Синтия Лумис и Рон Уайдън взаимно написаха писмо до основния прокурор на Съединени американски щати Мерик Гарланд, в което показват сериозна угриженост по отношение на това, което съгласно тях е погрешно пояснение на разпоредбите за „ “ от страна на Министерството на правораздаването на Съединени американски щати.

Сенаторите настояват , че това неправилно пояснение се отклонява от откритото определение от Мрежата за битка с финансовите закононарушения към Министерството на финансите (FinCEN) и може да криминализира главните функционалности на Биткойн и други крипто мрежи. Те също по този начин считат, че тази смяна може да задуши виновните финансови нововъведения в Съединени американски щати.

Сенатор Лумис съобщи:

Тя акцентира нуждата от разграничение на софтуера за портфейли от противозаконните финанси, отхвърляйки концепцията, че въпросната технология улеснява незаконните действия. Лумис остава ангажирана със отбраната на правата на физическите лица за независимо настойничество на техните активи и с гарантирането, че Биткойн промишлеността и криптовалутите може да процъфтява законно. Тя упорства, че запазването на правото за запазване на частни ключове в персонални портфейли е от решаващо значение.

Защита на разработчиците на програмен продукт

Сенатор Уайдън акцентира смисъла на постоянното правоприлагане против тези, които употребяват цифрови активи за пране на пари или укриване на налози, като в същото време предизвести за спорни правни тълкувания от страна на правоприлагащите органи.

Заедно със сенатор Лумис, Уайдън прикани Министерството на правораздаването да съгласува метода си с този на Мрежата за битка с финансовите закононарушения към Министерството на финансите, като се концентрира върху лицата, които нелегално трансферират цифрови активи, вместо да се насочва към разработчиците на програмен продукт и иноваторите.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР