Синтетичната дрога става все по-голяма опасност в Европа, предупреждава агенция

...
Синтетичната дрога става все по-голяма опасност в Европа, предупреждава агенция
Коментари Харесай

Синтетичната дрога става все по-голяма опасност в Европа

Синтетичната дрога става все по-голяма заплаха в Европа, предизвестява организация на Европейския съюз.
Европейският център за мониторинг на опиати и наркомании (ЕЦМНН) рапортува, че 11 нови наркотични субстанции са засечени в Европа. Шест от тях са въз основата на обезболяващото фентанил, оповестява Евронюз.
Фентанилът, който е 50 пъти по-силен от хероина, е провокира 19 хиляди смъртни случая годишно в Съединените щати, съобщи БГНЕС.
Въпреки че в Европа хероинът остава най-често използвания опиат, един от всеки петима пристрастени, които получават лекуване, се лекува от взаимозависимост към синтетична дрога.
В отчетът на ЕЦМНН се споделя, че " тези субстанции към момента съставляват дребен % от пазара на опиати в Европа, само че провокират възходяща угриженост ".
Според ЕЦМНН напълно дребни количества от синтетичната дрога са задоволителни за производството на хиляди дози за улична продажба. Това прави този вид опиати лесни за преместване и сложни за залавяне.
ЕЦМНН прави оценка, че предходната година в Европа е имало 250 смъртни случая, провокирани от свръхдоза фентанил.
Европол отбелязва, че лекарството се употребява при лекуването на рак, само че част от законните доставки се отклоняват към черния пазар като сурогат на хероина.
ЕЦМНН твърди, че се отбелязва по-лесен достъп както до получаваните от растения опиати като кокаина, по този начин и до синтетичната дрога.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР