Синоптиците прогнозират от тази вечер и утре отново да започнат

...
Синоптиците прогнозират от тази вечер и утре отново да започнат
Коментари Харесай

Петър Гьошев: Трябва да се промени мисленето на шофьорите

Синоптиците предвиждат от довечера и на следващия ден още веднъж да стартират превалявания и да се образуват поледици поради ниските температури. Експертите напомнят, че внезапните спирачки, несъобразената скорост и неспазването на отдалеченост са измежду най-честите неточности на водачите, когато карат по заснежени и заледени пътища.

Автомобилният играч Петър Гьошев добави: „ Най-честите неточности не са свързани единствено с шофирането. Грешките стартират много по-отрано – това е неправилната стойка в колата – има водачи, които безусловно лежат в седалките. Техническото положение на колите също е от доста огромно значение. Тези две неща, смесени с несъобразена скорост, неизбежно водят до ПТП на пътя. Моят съвет е заран лидерът преди да тръгне, да огледа образно колата по какъв начин наподобява, да ревизира налягането, в случай че му се стори, че има някакъв проблем в гумите, откакто се качи в колата – с доста ниска скорост да натисне по-интензивно спирачка, с цел да усетите сцеплението дали е положително. Основно нещо също е да си чистят стъклата, с цел да имат добра видимост, и да се съблюдава добра отдалеченост “.

Шофьорската брошура не значи, че човек има всички умения за безвредно шофиране – това се реализира с доста тренировки на полигони и при разнообразни рискови условия, добави Гьошев. Той е безапелационен, че би трябвало да се промени мисленето на водачите. Според него българинът подценява всяка една обстановка.

Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР