Синоптиците призоваха премиера да извади Националния институт по метеорология и

...
Синоптиците призоваха премиера да извади Националния институт по метеорология и
Коментари Харесай

Синоптици протестират, искат да минат под шапката на МОН

Синоптиците приканиха премиера да извади Националния институт по метеорология и хидрология от състава на Българска академия на науките.

Хората, които приготвят всеки ден прогнозите за времето, декларират, че разпределението на парите в Академията е пагубно за тяхната активност и води института към очистване.

Национален институт по метеорология и хидрология п: Тук не е Съединени американски щати, работим първобитно

В намерено писмо до Бойко Борисов метеоролозите упорстват да бъдат трансферирани под шапката на Министерството на образованието като независима научна организация.

Те декларират, че към този момент стопират да извършват всевъзможни разпоредби и решения на Българска академия на науките.

Цялото писмо на протестиращия състав на Национален институт по метеорология и хидрология можете да прочетете на уеб страницата: www.meteo.bg

Метеоролозите от института към Българска академия на науките стачкуват против управлението, че ги оставя без нужните минимални средства за осъществяване на отговорностите им.

Служителите упорстват зам.-председателят на Българска академия на науките чл.-кор. Константин Хаджииванов да поеме отговорността за резултатите от създадените и наложени от него критерии за систематизиране на бюджетната дотация на Българска академия на науките за 2018 година и да се отдръпна от управлението на Българска академия на науките. От Национален институт по метеорология и хидрология приканват управителните органи на Българска академия на науките да поемат отговорността за решенията си за разпределянето на предоставените на Българска академия на науките от бюджета средства за 2018 година

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР