Синоптиците предупреждават за очаквани валежи до 35 литра на квадратен

...
Синоптиците предупреждават за очаквани валежи до 35 литра на квадратен
Коментари Харесай

Жълт код за опасно време в 19 области на страната

Синоптиците предизвестяват за предстоящи превалявания до 35 литра на квадратен метър в Западна и Централна България, както и за вероятни гръмотевични стихии и градушки.


Днес през страната ще премине леден атмосферен фронт. Въздушната маса ще е неустойчива и ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На доста места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. На места в Западна и Централна България явленията ще са интензивни. Ще има и градушки. В Източна България ще духа до сдържан североизточен вятър. Температурите краткотрайно ще се намалят и преобладаващите оптимални ще бъдат сред 26°-31°.

Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има превалявания, съпроводени с гръмотевици. Ще духа слаб до сдържан вятър от източната четвърт. Максимална температура на 1200 метра към 22°, на 2000 метра – към 15°.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево с краткотрайни нараствания на облачността. На места, основно по северното крайбрежие ще превали временен дъжд. Ще духа до сдържан североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 29°-32°. Температурата на морската вода е 25-27°.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР