Синоптиците предупреждават, че и през днешния ден има условия за

...
Синоптиците предупреждават, че и през днешния ден има условия за
Коментари Харесай

И днес валежи и гръмотевични бури в Западна и Северна България

Синоптиците предизвестяват, че и през днешния ден има условия за образуването на превалявания и гръмотевици в Западна и Северна България.

В следобедните часове в Западна и Централна България още веднъж ще има развиване на купесто-дъждовна облачност, на доста места ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания, още веднъж има условия за гръмотевични стихии в Западна и Северна България. Това съобщи в Сутрешен блок на Българска национална телевизия Мартин Славчев, дежурен синоптик в Национален институт по метеорология и хидрология.

В Източна и Югоизточна България ще е без съществени валежи.

По мотив интонации от гръмотевица мъж през вчерашния ден в София, Славчев посъветва жителите, когато видят, че се развива купесто-дълждовна облачност, да са наясно, че 10-20 минути след образуването на дъжда са и първите мълнии, и е хубаво да се покрият някъде под постройка, до момента в който отминат процесите.

По думите му е нужно гръмоотводите да бъдат поддържани регулярно, тъй като биха могли да спасят човешки живот, в случай че има добре построена мрежа във всяка една постройка.

Вижте какво ще е времето през идващите дни във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР