Синоптичната комисия заседава, разглежда карти и модели в търсене на

...
Синоптичната комисия заседава, разглежда карти и модели в търсене на
Коментари Харесай

Без сняг до края на ноември

Синоптичната комисия заседава, преглежда карти и модели в търсене на скирлата се зима, само че не открива никакви следи от нея. Няма я зимата за в този момент. Което е и добра вест.

И въпреки всичко, какво се случва, за какво тази есен е толкоз топла и относително суха? Това се дължи на атмосферната циркулация, коята е такава, че към този момент повече от две масеца над Източна Европа преобладаващия транспорт на въздух е от юг- югозапад, което и води до по-топлото време.

В идващите 7 - 10 дни не се вижда, съгласно моделите, смяна в тази обстановка и по тази причина времето над страната ще е по-топло съвсем до края на месеца.

Започнаха типичните есенни мъгли и в идващите дни тук-там ще има ниска облачност и мъгли, това са изцяло естествени есенни феномени, изключително при спокойна атмосфера и по-високо налягане.

В събота и неделя по-добро време, на местата със слънце температури до 18, 19 градуса. В началото на идната седмица няма да настъпи смяна, само че към сряда ни чака по-динаминчо време, ще превали от запад на изток, само че остава топло.

След това до края на идната седмица още веднъж умерено време по-високи от нормалните температури. Към края на месеца, след 27, 28 неомври моделите демонстрират повече дъжд, само че към момента не демонстрират сняг.

От през днешния ден всички коли би трябвало да са със зимни гуми или с гуми с дълбочина на грайфера не по-малко от 4 мм. Карайте със хубави гуми, това е значимо за вашата сигурност.

Грета Тунберг е на катамарана на свои австралийски другари на път за Европа, където ще взе участие в следващата среща отдадена на климатичните промени. Няма по какъв начин, не може да лети и поради това напредването и от континент на континент е като през 16-ти век, с ветроходен съд.

Ако не желаеме и ние да почнем да пътуваме с кораби за Америка или даже до близкия Лондон, дано бъдем реалисти и да не изпадаме в суматоха от по този начин наречените климатични промени. По-топлият климат единствено подкрепя развиването на цивилизацията, няма доказателства за това, че отделянето на въглеродни излъчвания ще е причина за каквато и да е пагубна смяна в света, в който живеем. /dnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР