Синоптичката на Нова телевизия Лора Георгиева обяви, че декември ще

...
Синоптичката на Нова телевизия Лора Георгиева обяви, че декември ще
Коментари Харесай

Декември стартира с температури от 0 до 7 градуса

Синоптичката на " Нова телевизия " Лора Георгиева разгласи, че декември ще стартира със стойности на температури от към 0 градуса в крайните северозападни региони до плюс 6-7 край морето.

" През деня облачността в по-голямата част от страната ще е раздрана без превалявания. В западната част на Горно тракийската равнина и в Дунавската низина ще се образуват мъгли, които ще се разсеят едвам в следобедните часове. Затова оптималните температури в тези регион няма да надвишават 9-10 градуса.

В останалите места ще духа сдържан южен вятър и показанията на термометрите ще доближават 18-19 градуса.

Най-силни ще са поривите напразно в западната част на Предбалкана, по тази причина в областите Монтана и Враца е в действие жълт код за рисково време. Ако сте се насочили към планините, бъдете готови за мощни, даже бурни югозападни ветрове. На моменти е допустимо поривите да надвишават 100 километра в час. И тук облачността ще е променлива, без превалявания и слънцето постоянно ще съумява да се демонстрира. На 1200 метра оптималната температура ще доближава 14 градуса, а даже и по върховете се чакат позитивни стойности. 

В събота в по-голямата част от страната ще продължи да духа мощен югозападен вятър и температурите тук-там ще доближават цели 20 градуса. По-хладно ще остане в Дунавската низина и Тракия, където видимостта още веднъж ще е понижена.

В неделя вятърът ще смени посоката си от северозапад и бързо ще става студено. Ще бъде облачно с превалявания от дъжд преди обяд в Западна България, а следобяд и в Източна.

В понеделник преваляванията на изток ще спрат и облаците ще понижават, само че ще остане студено. Във вторник слънцето ще успее да се покаже, само че в сряда и четвъртък още веднъж ще вали ", сподели още тя.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР