Синоптичката на БТВ Станислава Цалова прогнозира високи температури в следващите

...
Синоптичката на БТВ Станислава Цалова прогнозира високи температури в следващите
Коментари Харесай

Очакват ни температури до и над 40 градуса в следващите дни

Синоптичката на БТВ Станислава Цалова предвижда високи температури в идващите дни.

" През идващото денонощие към жегите ще се прибавят и стихии. Но още веднъж няма да ни липсват и слънчеви часове. На картата с кодове най-вече са предизвестията за жеги. В множеството региони над 35 градуса, някъде и до 40, изключително в Благоевград, Пловдив, Стара Загора и Хасково. В София и Перник важи жълт код за стихии и превалявания на следващия ден. В североизточните региони кодовете са за жеги, благоприятни условия за интензивни превалявания и стихии по едно и също време. Става дума за областите Русе, Силистра и Разград.

Утре тук-там ще има краткотрайни превалявания, както и условия за градушка. В Северна България ще има мощен вятър ", сподели тя.

" По морето ще остане най-вече слънчево. Ще духа по-често слаб до сдържан вятър от юг, югоизток. В планините също ще има слънчеви часове, само че тук-там ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. През идващите дни температурите още веднъж ще се покачат и ще надвишават даже 40 градуса. Очакват ни доста слънчеви часове. На малко места ще има и превалявания и гръмотевици ", добави тя.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР