Синхронизират сигналите, постъпващи от различните сетиваАко при първите признаци на

...
Синхронизират сигналите, постъпващи от различните сетиваАко при първите признаци на
Коментари Харесай

Очила на Citroën предпазват от морска болест

Синхронизират сигналите, постъпващи от другите сетива

Ако при първите признаци на морска болест, човек постави очилата на Sitroën, след 10-12 минути те синхронизират сигналите, постъпващи от вестибуларния уред, и отстраняват дискомфорта

Пътуванията в роботизирани коли ще провокират нараснал риск от развиване на морска болест , сочат проучвания. Френският авто производител Citroën предл ага автентично решение на казуса.

Морската болест се показва в чувство за гадене и затруднено придвижване, заради монотонните съмнения. Причината за това положение може да е спор сред сигналите, които се получават в централната нервна система на вестибуларния уред и на органите на зрението: вестибуларният уред открива повтарящи се придвижвания, до момента в който очите виждат имобилен обект – да вземем за пример, екрана на компютъра в колата или книга.

По данни на Citroën, повече от 30 милиона европейци страдат хронично от морска болест. Всеки трети човек най-малко един път в живота си е изпитал признаците на това положение. Компанията дава обещание да помогне за превъзмогване на отрицателните чувства посредством новаторски очила, наречени Seetroën.

Очилата Seetroën се състоят от четири пръстена, във всеки от които има оцветена течност, движеща се хоризонтално и сагитално

Очилата употребяват технология Boarding Ring. Те се състоят от четири пръстена, а във всяка кръгла рамка има оцветена течност, движеща се по хоризонтална ос (от дясно наляво) и сагитално (напред-назад). По този метод очилата възпроизвеждат линията на хоризонта, премахвайки спора на сигнали, идващи към мозъка от разнообразни сетива.

Ако при първите признаци на морска болест човек постави очилата на Sitroën, след 10-12 минути те синхронизират сигналите, постъпващи от вестибуларния уред, с неподвижния обект, на който е фокусирано човешкото око (например, смарт телефон или книга). В резултат на това несъответствието ще бъде отстранен. След това можете да свалите очилата и да се насладите на пътуването.

Твърди се, че успеваемостта на този способ доближава 95%. Seetroën очилата нямат лещи, тъй че са подобаващи за всеки човек. Цената на новата хай-тек джаджа е 100 евро.

Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР