Синхронът между служебните министри и водещи лица на ГЕРБ по

...
Синхронът между служебните министри и водещи лица на ГЕРБ по
Коментари Харесай

Не "Булгаргаз" спря да взима газ, а "Газпром" спря да го доставя

Синхронът сред служебните министри и водещи лица на ГЕРБ по стартира да плаши.

Днес описа разбирането си за това по какъв начин се организира арбитраж, базирайки се на злощастния си опит по Всички знаем по какъв начин свърши този арбитраж, и за какво подписа анекса и направи, поради които НЕК беше наказано да заплати над милиард.

Но по значимото е, че след този роман Николов непосредствено съобщи, че по контракт " Булгаргаз " би трябвало да заплати невзетия газ. Затова съгласно него " Булгаргаз " трябвало да моли " Газпром " да удължи контракта - с цел да може да вземе количествата, които по този начин или другояче ще би трябвало да заплати.

За следващ път политическо лице разсъждава за позицията на страните по разногласието и непосредствено внушава, че " Газпром " е изправната страна . Надявам се, че задачата не е да се приготви обществото, да се наплаши хубаво, с цел да може всички да не помнят, че не " Булгаргаз " спря да взима газ, а " Газпром " спря да го доставя.

Няма по какъв начин някой да отхвърля да ти достави нещо, само че пък ти да се наложи да го платиш.

Отново приканвам всички политици да спрат със свободните съчинения. Служебното държавно управление може доста да желае да не търси други други възможности и. Ако още малко се помотае, ясно е, че ще ни заведе там.

Няма обаче никаква причина това да става за сметка на намаляване на позицията ни досега, в която " Булгаргаз " не е неизправната страна.

Защо е рисково да се приказва за загуба на арбитраж - четете
На какво може да разчита България, в случай че съди " Газпром износ " - четете

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Рубриката “Анализи ” показва разнообразни гледни точки, не е наложително изразените отзиви да съответстват с публицистичната позиция на “Дневник ”.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР