Сингапурската компания за рисков капитал Vertex Ventures е повишила до

...
Сингапурската компания за рисков капитал Vertex Ventures е повишила до
Коментари Харесай

Глобална компания за рисков капитал влага $210 милиона в регионални стартъпи

Сингапурската компания за рисков капитал Vertex Ventures е повишила до 210 млн. $ средствата, планувани за вложения в започващи компании от Югоизточна Азия и Индия, надхвърляйки първичния целеви размер от 150 млн. $.

Vertex възнамерява да продължи тактиката си за вложение в новосъздадени софтуерни компании в Югоизточна Азия и Индия във връзка с корпоративните технологии, финансовите технологии и потребителския интернет, се споделя в изказване на компанията.

Сингапурската компания е ранен вложител в компанията за споделено пътешестване Grab. Транспортната компания разгласи акция за набиране на средства през юли, като очакваше да събере 2.5 милиарда $. Събраното обаче е над 2 пъти повече - 6 милиарда $.

Последните вложения на Vertex включват SpaceMob, който е добит от започващото споделено работно пространство WeWork, компанията за преводи на парични средства InstaRem и компанията за цифров маркетинг Synup.

 Снимка 316884
Източник:

Комбинираният екип на Vertex Ventures Southeast Asia and India работи от 3 съществени офиса в Сингапур, Бангалор и Джакарта.

" В допълнение към актуалните ни офиси, в близко бъдеще ще разтеглим наличието си и в други градове от района, с цел да имаме по-добър достъп до локалните благоприятни условия ", сподели Джоо Хок Чуа, ръководещ сътрудник в компанията.

Новият фонд е третият за Vertex в района, само че първият е с външни вложители. Предишните два фонда на компанията за Югоизточна Азия бяха финансирани напълно от държавната Temasek Holdings.

Vertex Ventures е световна компания с наличие в Китай, Израел и Силициевата котловина. Фондовете на компанията в тези местоположения са в размер сред 150 и 250 милиона $.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР