Сингапур стана първата държава в света, която напълно забрани рекламите

...
Сингапур стана първата държава в света, която напълно забрани рекламите
Коментари Харесай

Сингапур забрани рекламата на напитки със захар

Сингапур стана първата страна в света, която изцяло забрани рекламите на сладки питиета, т.е. на такива, които съдържат захар. Решението идва в допълнение към ограниченията, които страната желае да предприеме за битка с диабета.
Забраната важи за „ най-здравословните “ захарни питиета и ще се простира върху всички медийни платформи - печатни, електронни медии и онлайн изявления, споделя Едвин Тонг от Министерството на здравеопазването в Сингапур.
Целта на възбраната е да се ограничи потреблението на захар в страната посредством намаляване на въздействието на такива реклами върху желанията на потребителите. Забраната включва безалкохолни питиета, сокове, млека, че дори и разтворимо кафе.
В края на предходната година управляващите в Сингапур организираха изследване, с цел да ревизират отношението на хората към захарта в напитките. В резултат на това стана ясно, че 70% от интервюираните поддържат концепцията за основаване на нови правила за реклама.
Министерството съобщи, че мярката е единствено началото, като се възнамеряват и последващи стъпки - в това число е допустима и пълна възбрана на захарта в газирани и безалкохолни питиета. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР