Сингапур ще стане първата държава в света, която забранява рекламите

...
Сингапур ще стане първата държава в света, която забранява рекламите
Коментари Харесай

Сингапур - първата държава в света, забраняваща рекламите на много подсладените напитки

Сингапур ще стане първата страна в света, която не разрешава рекламите на най-нездравословните подсладени питиета. Това е най-новата стъпка на страната в битката с разпространяването на диабета, оповестиха от здравното министерство на страната, представени от " Франс прес ".

Продуктите, считани за " по-малко здравословни ", към този момент ще би трябвало да имат етикети с тяхното хранително и захарно наличие, като тези, които се считат за най-нездравословни, ще е неразрешено да бъдат показвани в реклами във всички медии, в това число телевизия, радио, печатни и интернет медии.

" Целта да се понижи въздействието на сходни реклами върху желанията на потребителите ", акцентираха от ведомството, определяйки възбраната за първа в света.

От здравното министерство прибавиха, че ограниченията са единствено начало и то ще продължи да изследва опцията за налог върху захарта или нейната възбрана.

" Призоваваме производителите на подсладените със захар питиета да обмислят да преформулират напитките си по този начин, че да съдържат по-малко захар, даже когато ние изследваме в допълнение тези ограничения ", означиха още здравните управляващи.

Министерството показва, че ще получи противоположна връзка от промишлеността през идващите месеци за метода на използване на ограниченията и ще разгласи повече детайлности през идната година.

Според Международната федерация по диабета 13,7 % от възрастните страдат от диабет в Сингапур, един от най-високите проценти измежду развитите страни.

Други пазарни забрани по целия свят бяха съсредоточени върху ограничението на излагането на деца на реклами на джънк фууд.

Около 420 млн. души по света през днешния ден страдат от диабет, като се чака броят им да нарасне до 629 млн. до 2045 година, предизвестяват от Международната федерация по диабета.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР