Сингапур ще пусне самоуправляващи се автобуси по пътищата си от

...
Сингапур ще пусне самоуправляващи се автобуси по пътищата си от
Коментари Харесай

Сингапур пуска автобуси без шофьор по пътищата си

Сингапур ще пусне самоуправляващи се рейсове по пътищата си от 2022 година Автономните транспортни средства ще се движат в 3 разнообразни квартала на града-държава, с цел да бъде обезпечена по-добра съгласуваност, заяви локалното министерство на превоза, представено от Reuters.

Гъсто обитаемият Сингапур, който страда от дефицит на работна мощ в доста браншове на стопанската система, се надява да подтикне жителите си да употребяват повече споделени коли и публичен превоз.

Той е измежду най-напредналите страни в развиването на технологиите за самоуправление. В града-държава има най-малко 10 компании, които тестват самостоятелната си технология за придвижване.

Автономните рейсове ще бъдат употребявани като допълнение към обичайните публични рейсове и в началото ще пътуват по по-малко натоварени пътища, показват сингапурските управляващи.

Пътуващите ще могат да ги употребяват, извиквайки ги посредством смарт телефона си.

Правителството разгласи, че се надява на помощ от промишлеността и изследователските институции по отношение на основните условия за сполучливото пилотно въвеждане на тези самостоятелни транспортни средства.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР