Сингапур ще покрие 15% от енергийните си нужди с добив

...
Сингапур ще покрие 15% от енергийните си нужди с добив
Коментари Харесай

Започва най-големият проект за слънчева ферма


Сингапур ще покрие 15% от енергийните си потребности с рандеман от слънчева плантация в Австралия
(снимка: CC0 Public Domain)

Най-голямата слънчева плантация със предпазване посредством акумулатори ще проработи в Австралия през 2027 година Колосалният инфраструктурен план на стойност 22 милиарда щатски $ ще изпраща сила от австралийското слънце на повече от 5000 км до Сингапур посредством подводни кабели с високо напрежение.

Северната територия на Австралия се радва на обилие от пространство и слънце. Сингапур, в противен случай, е притиснат откъм пространство и се стреми към преход към възобновима сила, отбелязва. Двете крайности скоро може да се обвържат в един от най-амбициозните планове за възобновима сила.

Проектът Австралийско-азиатска енергийна връзка, управителен от австралийския снабдител Sun Cable, планува основаването на слънчева електроцентрала „ Powell Creek Solar Precinct ” на повърхност от 12 000 хектара суха земя на към 800 км южно от град Дарвин. Мястото е определено, тъй като е едно от кътчетата с най-постоянно слънце на Земята. Пиковата слънчева продуктивност ще възлиза на умопомрачителните 17-20 гигавата. За предпазване ще се разчита на 36-42 GWh акумулаторна система.
още по тематиката
Колко огромна е инсталацията? Тя е съвсем 10 пъти по-голяма от най-голямата апаратура за слънчева сила в света сега и с повече от 30 пъти по-голям потенциал за от последния план за „ най-голямата батерия в света ”.

Добитата сила ще пътува на север до брега по въздушни кабели, а по-късно ще се придвижва на северозапад до Сингапур по към 4200 км високоволтов DC подводен кабел по морското дъно, заобикаляйки някои от островите на Индонезия. Проектът ще обезпечи до 15 % от електрическата енергия, нужна на Сингапур – зареждане за до три милиона жилища.

От позиция на спестяването на парникови излъчвания планът ще е важен: той ще спести към 11,5 милиона тона, което, съгласно компанията, е еквивалентно на премахването на 2,5 милиона автомобила от пътя.

Австралийско-азиатският план е получил статут на главен план от държавните управления на Австралия и Северната територия. Компанията-изпълнител към този момент има обезпечен начален капитал и е завършила процеса на подводно изследване на 750 км от маршрута, който се пада в австралийските води. Индонезия също към този момент е дала зелена светлина, препоръчвайки маршрут за кабелите и давайки позволение за изследване.

Екологичните изследвания са в ход. Набирането на капитал би трябвало да завърши през 2023 година Строителството би трябвало да стартира малко по-късно. Планът е силата да стартира да се добива и изпраща през 2026-2027 година

Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР