Сингапур съобщи днес, че е получил предварително потвърждение за 1111

...
Сингапур съобщи днес, че е получил предварително потвърждение за 1111
Коментари Харесай

Новите случаи на коронавирус в Сингапур са главно в общежитията на работници мигранти

Сингапур заяви през днешния ден, че е получил авансово удостоверение за 1111 нови случая на заразяване с ковид, с което броят на инфектираните в града страна доближи 9125, съобщи Ройтерс.

Здравното министерство сподели, че множеството нови инфектирани са служащи мигранти, живеещи в спални общежития. Над три четвърти от случаите в Сингапур принадлежат към тази обществена група.

Регионалният началник на Световната здравна организация съобщи през днешния ден, че Сингапур, който има най-големият брой регистрирани случаи на заразяване в Югоизточна Азия, е изправен пред " доста сложни провокации " с новото повишаване на броя на инфекциите, само че разполага със здравна система и качества за ръководство на риска, които могат да му разрешат да се оправи с тях.

Градът страна означи през вчерашния ден най-голямото повишаване на броя на инфектираните - с 1426 нови случая.

На 7 април сингапурските управляващи вкараха режим на частична карантина, който включва затваряне на всички институции, които не се считат за съществени за поддържането на стабилността на страната. Училищата работят в режим на отдалечено образование, а кафенетата и заведенията за хранене оферират единствено доставки по домовете. Не беше въведена възбрана за напредване из града и публичният превоз и такситата не престават да се движат. Правителството обаче прикани жителите да си стоят у дома и да излизат единствено при нужда, като съблюдават обществената отдалеченост. Носенето на маска е наложително.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР