Сингапур. Момиченце, което е тежало 212 грама при раждането, е

...
Сингапур. Момиченце, което е тежало 212 грама при раждането, е
Коментари Харесай

The Straits Times: В Сингапур изписаха момиченце, тежало при раждането си само 212 грама

Сингапур. Момиченце, което е тежало 212 грама при раждането, е изписано от болница в Сингапур след 13-месечен болничен престой. Тя е най -малкото оживяло недоносено бебе в света, заяви сингапурският вестник The Straits Times .

Според вестника малайзийскa гражданка, която има статут на непрекъснато пребиваваща в Сингапур, е родила дете три месеца по -рано от плануваното. Лекарите е трябвало незабавно да оперират дамата, страдаща от остра форма на прееклампсия. Лекарите са очаквали, че тежестта на бебето по време на раждането ще бъде към 400 грама.

Момичето сега е вкъщи, тежестта му е към 6 кг, само че има потребност от помощна белодробна вентилация. Освен това, макар възрастта си, детето към момента не знае по какъв начин да се храни независимо. Както сподели представителят на болничното заведение в Националния университет на Сингапур Ивон Нг: „ Това беше първият път, когато локалните лекари се сблъскаха с подобен случай, беше належащо да се приложат нови способи за грижи за бебето “.

Както отбелязва вестникът, раждането и престоят в болница са коствали 200 хиляди сингапурски $ (147 хиляди долара), а към 300 хиляди сингапурски $ (221 хиляди долара) са били събрани посредством благотворителни фондации.

Според регистъра, който се поддържа от Университета на Айова, преди този момент най -малкото недоносено бебе в света е момиченцето Саби. Тя е родена през 2018 година в Сан Диего, Съединени американски щати и тежи 245 грама при раждането. През 2019 година най -малкото недоносено момче в света беше изписано от болница в Япония. Теглото му при раждане е 268 грама. През юни 2020 година в Обединените арабски емирства (ОАЕ) се роди момиче с тегло 250 грама.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР