Singapore Airlines ще финализира поръчка за 39 самолета Boeing на

...
Singapore Airlines ще финализира поръчка за 39 самолета Boeing на
Коментари Харесай

Сингапур ще поръча самолети за 14 млрд. долара от Boeing

Singapore Airlines ще завърши поръчка за 39 самолета Boeing на стойност 13.8 милиарда $, когато министър председателят на Сингапур посети президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп във Вашингтон, идната седмица.
Националният транспортьор за първи път разгласи проекти за възобновяване на самолетите си през февруари, само че към този момент нямаше подписан контракт за поръчка с Boeing.

В изявление за CNBC министър-председателят на Сингапур Ли Сян Лун удостовери, че поръчката е подготвена да бъде подпечатана.

" Надяваме се да подпишем съглашение сред Singapore Airlines и Boeing за закупуването на нови самолети. Смятам, че договорката е сигурна, " съобщи той.

От Singapore Airlines преди бяха споменавали, че ще поръчат самолети от моделите 20 777-9 и 19 787-10 от щатската компания.

Boeing сега води на съперника си Airbus по поръчки за първите девет месеца на годината, с 498 поръчани самолета към края на септември, в сравненние с 271 за европейската компания.

Ли би трябвало да се срещне с Доналд Тръмп във Вашингтон на 23 октомври, което ще е втората среща сред двамата водачи.

Сингапурският министър председател показа, че неговите усещания от Тръмп за момента са, че той " е доста убеден в себе си " и че има " доста съответни възгледи за света и за хората. "

65-годишният Ли съобщи, че се надява да задълбочи връзките на Сингапур с администрацията на Тръмп и със Съединени американски щати като цяло.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР