"Синергон холдинг" АД сключило сделка за покупката на 230 358

...
"Синергон холдинг" АД сключило сделка за покупката на 230 358
Коментари Харесай

Синергон холдинг увеличава дела си в търговеца Топливо

"Синергон холдинг " АД сключило договорка за покупката на 230 358 акции от капитала на общественото дъщерно сдружение "Топливо " АД, което търгува със строителни и отоплителни материали, течни горива и пропан бутан.

Закупените бумаги съставляват 4.34% от капитала на компанията. В резултат от договорката, общият брой на притежаваните от "Синергон холдинг " АД 3 977 248 акции или 73.42% от капитала на "Топливо " АД нараства на 4 207 506 броя, което съставлява 77.67% от книжата с право на глас.

"Топливо " АД заема едно от главните места на пазара на строителни материали в страната. Дружеството регулярно уголемява асортимента на предлаганите артикули, отчитайки актуалните трендове в региона на строителството и упованията на потребителите. Притежава развита мрежа от хранилища и магазини, предлагащи необятна гама от над 8000 продукта, групирани в разнообразни категории. Компанията работи с огромен брой производители и снабдители от страната и чужбина.

"Синергон холдинг " АД, правоприемник на народен приватизационен фонд с име "Петрол фонд ", е мажоритарен притежател в над 20 предприятия, като има миноритарни дялове и в други сдружения, от шест бранша. Търговията и услугите имат водещ дял в портфейла, следвани от туризма и химическата индустрия. Председател на надзорния съвет на холдинга е Бедо Бохос Доганян.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР