Синеоките жени са най-привлекателни за мъжете в приложенията за запознанства,

...
Синеоките жени са най-привлекателни за мъжете в приложенията за запознанства,
Коментари Харесай

Защо мъжете предпочитат синеоки жени

Синеоките дами са най-привлекателни за мъжете в приложенията за запознанства, до момента в който мъжете с очи с цвят на лешник са най-харесвани от дамите, разкрива ново изследване, представено то.

Изследването е извършено от снабдител на контактни лещи във Англия, употребявайки три платформи за онлайн запознанства. Създадени били мъжки и женски профил, като цветът на очите им е цифрово модифициран и са измерени броят на съвпаденията, които всеки е получил.

Резултатите демонстрират, че мъжете с по-тъмни очи са най-привлекателни за дамите. Междувременно мъжете били най-привлечени от дамите със сини очи.

Защо дамите избират мъже с тъмни очи

Когато преглеждаме еволюцията на цветовете на очите ни и смисъла зад това, исторически по-тъмните очи са били по-привлекателни. Известно е, че нашите най-ранни предшественици произлизат покрай екватора в днешна Централна Африка. Да бъдеш толкоз покрай екватора означаваше излагане на UV светлина с висок интензитет.

Постоянните нездравословни UV лъчи значат, че съгласно естествения асортимент тези с повече меланин и вследствие на това с по-тъмна кожа и очи е по-вероятно да живеят по-дълго. Това значи и увеличение на възможностите за оцеляване до зрелост и затова на вероятността за размножаване, предавайки тъмни черти на децата си.

Защо мъжете избират дами със сини очи

Културните фактори постоянно диктуват груповото схващане за това, кое се смята за привлекателно. Обикновено русата коса и сините очи са високо ценени и постоянно подчертавани и изобразявани в медиите.

Въпреки че всички ние имаме своите характерни желания, постоянно сме били обект на обуславяне на това, което се смята за обществено привлекателно. Неотдавнашното повишаване на известността на обществените медии единствено усили това.

Привлича ни същият цвят очи като на родителите ни

Някои минали изследвания допускат, че сме привлечени от хора със сходни физически черти с нашите родители или даже самите нас. Това може да включва желание към цвят на очите, който е сходен.

Въпреки че проучванията по този въпрос към момента са лимитирани, може да се окаже, че харесваме цветовете на очите, сходни на тези на хората, които са се грижили за нас, когато сме били дребни. Това се случва на хормонална основа, когато сме дребни и не е директна връзка с генетичното ни семейство.

Сексуалното привличане се разкрива през очите

Експертите споделят още, че „ очите са най-изразителната линия на лицето “ и постоянно се считат за привлекателни, защото те са метод да разберете дали някой е полово притеглен към вас. Можете да разберете дали човек е печален, благополучен, откровен или лъже през очите му. Това е една от аргументите, заради които очите имат толкоз огромно въздействие, когато става въпрос за привличане.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР