Синдромът на неспокойните крака се характеризира с неспокойно, неприятно усещане

...
Синдромът на неспокойните крака се характеризира с неспокойно, неприятно усещане
Коментари Харесай

Доктор от „Токуда“ обясни защо нерваците шават с крака

Синдромът на неспокойните крайници се характеризира с неспокойно, неприятно чувство в краката, не тъкмо болежка. Има потребността от придвижване, само че тези признаци не би трябвало да се дължат на друго заболяване, при които недоволствата са през цялото всекидневие, при синдрома на неспокойните крайници положението се получава вечер и през нощта “, това сподели в предаването „ Пулс “ в Канал 3 доктор Нейко Нейков, невролог от Токуда.

„ Трудно е откриването. Смята се, че 5% от общата популация страда от болестта. Вече има доста по-точни критерии, инсталация, за разлика от началото, когато диагнозата се е базирала на разкази на пациентите. Най-често страдащи са и хора с други заболявания, а също и бременни дами “, осведоми още доктор Нейков.

„ Сънят при децата би трябвало да се зароди в мозъка на децата, а това става последователно, учим се да спим, гледаме по кое време спят родителите и се учим да спим, би трябвало да се създадае табиет за спане. Възможно е да има нарушаване на съня заради неналичието на уместно обучение “, сподели още гостът на предаването.

„ Синята светлина по принцип буди, телефони и екрани не са подобаващи за деца преди сън. Нарушения сън не е каприз на тялото, а разследване от метода на живот “, добави неврологът.

„ Когато сме недоспали, лицето е по-отпуснато. Заради недоспиването имаме бръчки. Но прекомерно доста сън също е диагноза и неврологичен проблем. Следобедната сънливост няма нищо общо с нощния сън, в случай че има следобедно спане, да не бъде повече от час, тъй като това вреди на нощния сън “, уверен е доктор Нейков.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР