Синдромът на дефицит на вниманието и хиперактивност, наричано още хиперкенетично

...
Синдромът на дефицит на вниманието и хиперактивност, наричано още хиперкенетично
Коментари Харесай

Създадоха джаджа срещу детския синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност


Синдромът на недостиг на вниманието и хиперактивност, наричано още хиперкенетично разстройство с нарушаване на вниманието (ХРНВ), е заболяване, което визира от 3 до 5% от популацията на планетата.

Заболяването се демонстрира най-често в ранно детство и се характеризира с импулсивност, хиперактивност, неспособност за съсредоточаване и самоконтрол, нарушавания в съня и други.
 Снимка 419761

През последните 20 години случаите на деца с ХРНВ порастват с невероятна скорост, като в Съединени американски щати при някои възрастови групи се следи скок в диагнозите с над 50%.

Наскоро Американската администрация за храните и медикаментите утвърди първото електрическо устройство, предопределено за лекуване на болестта при деца.

Джаджата на име Monarch е с размерите на смарт телефон, а от нея излизат жици, които приключват с лепенки. Последните се слагат върху челото и изпращат слаби електрически импулси непосредствено към мозъка, чиято цел е да контролират и " възстановяват " държанието на детето.
 Снимка 419762

Електрошоковата терапия е добре известна на медицината и се ползва при разнообразни неврологични разстройства, като меланхолия, епилепсия и стресови разстройства.

Monarch идва като опция на медикаментите против ХРНВ, най-популярните от които съдържат тип амфетамин. Те са мощно пристрастяващи и имат редица странични резултати, до момента в който съгласно мнението на Американската администрация по храните и медикаментите, Monarch не носи никакви отрицателни последствия за здравето на детето в дълготраен проект.

Въпреки че новината идва като облекчение за мнозина, сходно устройство е мощна индикация за честите неврологични разстройства при децата и е просто още един вид за справяне с проблемите на ХРНВ, само че не и с аргументите за болестта.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР