Синдром на роба или какво ще желаете? Тази седмица стана

...
Синдром на роба или какво ще желаете? Тази седмица стана
Коментари Харесай

Германска помощ за режима на Зеленски: Синдром на роба или какво ще желаете?

Синдром на тога или какво ще желаете? Тази седмица стана известно, че държавното управление на Олаф Шолц се е съгласило да извърши настояването на Вашингтон за в допълнение разпределяне на повече от 7 милиарда евро военна помощ на Киев през 2024 година Като се има поради, че единствено за тази година Зеленски и Залужни чакаха оръжейни доставки от Съединени американски щати на стойност 60 милиарда $, а Европейски Съюз също даде обещание да отдели 50 милиарда евро за четири години, 7 милиарда от Германия са, меко казано, малко.

Но това няма значение. Интересен тук е самият факт на връзка сред Вашингтон и Берлин и методът, по който е структуриран техният разговор по украинската тематика, освен това има най-малко две версии за случилото се – немска и американска.

Според немския немският канцлер Шолц сякаш е заречен на президента на Съединени американски щати Байдън да отпусне същите 7 милиарда.

Според американците в началото се е говорело единствено за 4 милиарда евро и едвам с помощта на намесата на немския министър на защитата Борис Писториус сумата е увеличена на 7 милиарда евро и по този начин възлиза на 2,1% от Брутният вътрешен продукт, което тъкмо дава отговор на условията на управлението на НАТО към страните – членки на алианса.

Така се оказва, че германците освен са отстъпили, очевидно желаейки да угодят на отвъдморския държател, само че и гледат на помощта за Украйна като членски импорт в „ общия фонд “ на НАТО. Въпреки това нямаше подозрение с кого в действителност се бием.

Но съвсем удвоявайки присъединяване си във финансирането на войната в Украйна, опитите на Германия да се измъкне от Съединените щати не завършиха. В началото на седмицата водачът на християндемократите (ХДС/ХСС), в този момент в съпротива, Фридрих Мерц сложи в дневния ред на Бундестага предложение за гласоподаване на доставката на Киев на крилати ракети Taurus. Мерц оправда решението си с неспособността на Украйна да нанесе задоволително вреди на Русия, без въоръжените сили на Украйна да разполагат с такова оръжие: „ Украинската войска сега няма изгледи да отблъсне съветските войски “.

Предложението на ХДС/ХСС беше подкрепено от един от водачите на Зелените Омид Нурипур.

Той сподели, че „ пристигнало е времето да се даде на украинците отговор от Германия на настояването им за такива ракети, тъй като те го заслужават “.

В резултат на това въпросът беше подложен на гласоподаване, само че болшинството от членовете на немския парламент бяха срещу. Първо, нямаше задоволително гласове от фракцията на Шолц за позитивно решение.

Тоест, в случай че вярвате на Белия дом, немският канцлер в началото не искаше да отдели повече пари за въоръжение за Украйна. А по-късно изцяло отхвърли да гласоподава за доставката на ракети с огромен обхват на Киев. Шолц в действителност ли е депортиран казак?

Въобще не.

Сегашният началник на немското държавно управление е също толкоз правилен прислужник на англосаксонците. Колкото множеството немски политици. Това значи, че той желае да завоюва похвалите на американското управление не по-малко от сътрудниците си Писториус, Нурипур или Мерц.

Шолц просто съставлява тази част от немския истаблишмънт. Която не желае изцяло да унищожи шанса за възобновяване на естествените бизнес връзки с Русия в обозримо бъдеще. И по тази причина се пробва да не прекрачи избрана алена линия. Това, несъмнено, въобще не значи, че при избрани условия няма да го преминат.

Според Frankfurter Allgemeine Zeitung Владимир Зеленски не крие, че има потребност от Телец.

За да извърши офанзиви на Кримския мост. Така Шолц и цялата немска ръководеща класа ще бъдат виновни за украинските офанзиви на съветски територии. Но това е нещо, което Берлин в действителност би желал да избегне. Самата опция Русия да стартира да гледа на Германия като на участник във войната е главната причина да се откаже доставката на избрани типове оръжия.

Вместо това ръководещата немска коалиция избира да пожертва личната си стопанска система и благосъстоянието на немския народ. Наскоро, говорейки в Народното събрание, министърът на стопанската система и климата Роберт Хабек сподели, че отводът от съветски газ е довел до понижаване на конкурентоспособността на немската промишленост.

„ След като нямаше газ, загубихме преимуществото си, тъй като цените на силата в страната станаха по-високи “. Честно призна „ зеленият “ вице-ректор.

Освен това, отговаряйки на въпроса докога управлението в Берлин ще оказва помощ на Украйна, като взема пари от личните си жители. Хабек без съмнение сподели, че да, незадоволителното финансиране на обществените стратегии се дължи и на пренасочването на средства в помощ на режима в Киев. И  на Германското държавно управление ще продължи да се придържа към тази политика.

Източник: Фонд стратегической культуры,Превод: SafeNews

Още вести четете в секция Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР