Синдром на чуждата ръка … Представете си, че лежите в

...
Синдром на чуждата ръка … Представете си, че лежите в
Коментари Харесай

Когато ръката ви е най-големия враг или синдром на чуждата ръка

Синдром на непознатата ръка … Представете си, че лежите в леглото, спите умерено и внезапно се събуждате от липса на въздух. И когато отварите очите си в суматоха, виждате личната си ръка, стискаща гърлото ви …Това не е призрачен сън или филм на ужасите, а доста необичаен и комплициран невропсихиатричен синдром на непознатата ръка. В англоговорящите страни по-често се назовава Болест на доктор Стрейнджлав. Заимствано е от воин на кино лентата „ Доктор Стрейнджлав или по какъв начин се научих да не се тормозя и да обичам атомната бомба “. Ръката на доктор Стрейнджлав сама се вдигала в нацистки привет (HiddenTruth.site).

 k1 1 - Когато ръката ви е най-големия зложелател или синдром на непознатата ръка
Този синдром е разказан за първи път през 1909 година, от немския невролог Курт Голдщайн (Kurt Goldstein), който следи сходна обстановка в един от пациентите си. В съня си, този пациент почнал да се души с лявата си ръка.Когато Голдщайн започнал да учи този необикновен случай, той не съумял да открие никакви известни неврологични и психологични разстройства при пациентката. Скоро, атаките на дамата спрели и тя спряла да визитите си при лекаря. Но, когато умряла, Голдщайн съумял да издейства позволение да направи аутопсия на тялото.Изучавайки мозъка на умрялата, той разкрил вреди, които нарушавали потока от сигнали между големите полукълба. Поради това очевидно, се появил феномен, при който лявата ръка прави нещо, което е незнайно на мозъка.
След проучванията на Голдщайн, този феномен стартира да се учи едвам след съвсем 50 години. Вероятно, тъй като е доста необичаен и необикновен. През 50-те години, методът на дисекция на мозъчните хемисфери (лоботомия) стартира да се употребява необятно при лекуването на епилепсия. Въпреки това, някой се натъква на бележките на Голдщайн за синдрома на непознатата ръка. Постепенно, практиката за дисекция понижава, заради боязън, че при пациентите ще възникне нов рисков синдром.От откриването на този синдром, през 1909 година, са докладвани общо към 50 случая, тъй че е много трудно да се изследва добре този синдром. Като цяло се оказва, че той не се лекува. Възможно е да се завърже „ непознатата ръка “ за през нощта, а денем да се подхващат други дейности: да се постави топка или различен предмет в дланта.Синдромът на чуждата ръка стартира с дребни случайни ритания, които в началото могат да бъдат сбъркани с нервозен тик. Но, тогава придвижванията стават по-сложни и ръката може да удари лицето, гърдите, врата, да стисне гърлото.

 k2 1 - Когато ръката ви е най-големия зложелател или синдром на непознатата ръка
Религиозните хора с такава ръка, могат да стартират да си втълпяват, че дяволът се е вселил в ръката им. Или, че са омагьосани. Или, че злобен индивид (демон) е влезнал в тялото им и контролира крайниците. Хората, които имат вяра в извънземни, могат да кажат, че извънземните опитват с тях.Четете още: В Швеция от ден на ден младежи желаят да трансформират пола си Нееднократно е отбелязано, че пациентите се пробват да се оплакват и да упрекват “палавата ръка ”, като че ли тя е тяхно неприятно дете. Дори я удрят с другата ръка, като наказване.В един от случаите, „ извънземната “ ръка изиграва ролята на конкурент на тютюнопушенето. Мъжът сложил цигара в устата си с “нормална ” ръка, а „ извънземната “ извадила цигарата от устата му и я изхвърлила.В различен случай, една “нормална ” ръка закопчавала ризата с копчета, а „ другата “, в противен случай, разкопчавала копчетата и се опитвала да попречи на другата ръка да закопчава.

 k3 1 - Когато ръката ви е най-големия зложелател или синдром на непознатата ръка
В множеството случаи, в пациентите се е разкрило увреждане на междинната челна дипла на мозъка (gyrus), както и увреждане на corpus callosum. Най-често, миокарден инфаркт води до такива увреждания.Един от последните известни случаи е през 2013 година Лекарите прегледали 84-годишната афроамериканка, която считала, че ръката й е захласната от дявола. Ръката на тази жена произволно се движела и хващала предмети, без желанието на пациентката.

 k4 1 - Когато ръката ви е най-големия зложелател или синдром на непознатата ръка
Когато дамата заспяла, ръката продължавала “да живее живота си ”, да се движи по леглото и по тялото й. Изглеждало, като че ли в леглото има някой различен.
Интересните неща
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР