Синдиците на КТБ поискаха да бъдат подновени обезпечения за 240

...
Синдиците на КТБ поискаха да бъдат подновени обезпечения за 240
Коментари Харесай

Синдиците на КТБ поискаха обезпечения за 240 млн. лв.

Синдиците на КТБ желаеха да бъдат възобновени обезпечения за 240 млн. лева по отпуснати от банкрутиралата банка заеми. Преди дни изминаха 6 месеца от обнародването на последните промени в Закона за банковата неплатежоспособност – период, в който Народното събрание даде опция на синдиците да възобновят освободени и изтекли през интервала на специфичния контрол обезпечения по отпуснати от КТБ заеми, без значение от това дали обезпеченията са благосъстоятелност на учредилите ги компании или са трансферирани на други сдружения.

Внесени са 182 заявки за възобновяване на обезпечения в Централния указател на особените залози, оповестиха синдиците. От тях вписаните подновявания са 94 броя, има 3 отхвърли, а по останалите се чака изговаряне.

Предприети са дейности по възобновяване на 33 ипотеки по заеми от КТБ, в това число и на 6 морски ипотеки на стойност 25 млн. лева Заявени са вписвания на 9 особени
залози върху търговски предприятия на длъжници на КТБ и 2 претенции за възобновяване на залог върху акции. Тези дейности ще усилят сумата, която синдиците ще съберат от длъжниците на КТБ, и ще бъде разпределена сред кредиторите на банката.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР