Синдиците на „Корпоративна търговска банка“ АД (в несъстоятелност) допуснаха офертите

...
Синдиците на „Корпоративна търговска банка“ АД (в несъстоятелност) допуснаха офертите
Коментари Харесай

Три банки искат фалиралата "Виктория"

Синдиците на „ Корпоративна комерсиална банка “ АД (в несъстоятелност) позволиха офертите на три банки, които желаят да закупят 100 % от капитала на Търговска банка „ Виктория “ ЕАД. Това е някогашната " Креди Агрикол България ", която КТБ закупи и преименува на " Виктория " малко преди да пусне кепенци.

Мераклиите са „ Българо-американска кредитна банка” АД /БАКБ/, „ Инвестбанк” АД и „ Вабо Интернал” АД. Предстои разбор и оценка на индикативните предложения. На позволените в идващия стадий на процедурата претенденти ще бъде предоставена опция да извършат обширно изследване на ТБ „ Виктория” ЕАД и на база на него да показват своите обвързващи предложения за покупка на 100% от капитала на „ Виктория”, както и цялостната експозиция на едноличния притежател на капитала към банката.

Предишният опит за продажба беше посърнал в последния миг от Българска народна банка. Тогава се появиха осем искащи, от които на финалния рунд бяха оставени два - БАКБ и Д банк. Последната предложи повече, само че регулаторът не утвърди договорката, защото купувачът бе възнамерявал не да я влее, а да я развива като обособена банка. /Марица.бг
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР