Синдиците на фалиралата КТБ се похвалиха, че по сметките ѝ

...
Синдиците на фалиралата КТБ се похвалиха, че по сметките ѝ
Коментари Харесай

Синдиците на КТБ се хвалят, че са събрали 1 млрд. лв. на фалиралата банка

Синдиците на банкрутиралата КТБ се похвалиха, че по сметките ѝ към 31 декември са събрани 1 милиарда лв..

Общо над 5 милиарда лева бяха изгубени при банкрута на банката.

Резултатът е вследствие от напъните на синдиците за попълване на масата на несъстоятелността посредством събиране на предоставените от КТБ АД заеми, осребряването на активи и оповестяване недействителността на осъществени прихващания, се споделя в известие до медиите.

Посочват, че против огромна част от длъжниците на банката се водят по няколко правосъдни каузи по разнообразни разпореждания от Закона за банковата неплатежоспособност и Търговския закон.

Припомнят, че хиляди инвеститори са получили част от парите си в банката откакто през май 2019 година са им били разпределени събраните до тогава 570 млн. лева Оттогава изплатените суми са общо 502.5 млн. лева, което съставлява 88.16% от разпределяната сума. Сумата е разпределена сред кредиторите, включени в първата частична сметка за систематизиране, която съдържа над 7 хиляди институции, компании и жители. Повечето от тях са държали по сметките си суми над обезпечения размер от 100 хиляди евро или са били с депозити, подписани при преференциални условия, което ги лиши от правото да получат парите си от Фонда за гарантиране на влоговете в банките.

Синдиците оповестяват, че интензивно се работи и по правенето на втора частична сметка за систематизиране на събраните парични средства от масата на несъстоятелността като се чака скоро тя да бъде оповестена в Търговския указател.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Фалитът на КТБ (940)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР