Синдикатите предупреждават - ако управляващите не се откажат от идеята

...
Синдикатите предупреждават - ако управляващите не се откажат от идеята
Коментари Харесай

Ефектът от промяната в болничните: Работещите ще започнат да пестят от осигуровки

Синдикатите предизвестяват - в случай че ръководещите не се откажат от концепцията първият ден от болничните да не се заплаща, работещите ще стартират да търсят способи да си икономисват от осигуровките.

Работодателите пък се разделиха в позициите си би трябвало ли или не би трябвало да се покриват дните в които чиновниците боледуват, както и кой да го прави - бизнесът или страната, която по този начин или другояче прибира осигуровките.
Какво демонстрират данните за употребените болнични през последните години? Работодателите са разграничени, а лекарите са възмутени от предлагането
Проверка на bTV демонстрира, че чиновниците с ниски заплати взимат доста по-често болнични, в сравнение с високо платените.

„ Когато ние променяме незабавно и бързо изискванията за обществено осигурителните заплащания, няма по какъв начин да разбираем на хората за какво би трябвало да продължат да заплащат. Ако искаш да прекратиш някакви злоупотреби в една система, то налагаш надзор, а не ограничаваш права които са дължими”, счита Ваня Григорова от КТ „ Подкрепа”.
Първият ден от болничния ще се заплаща, в случай че е за болно дете или трудова акцидент На този декор синдикатите оповестиха, че са в протестна подготвеност
„ Всъщност порядъчните хора ще завоюват от тази мярка. От тази мярка ще изгубят тези които лъжат, крадат, симулират а другите им създават възнагражденията, до момента в който те са на плажа или си прибират овощната градина, сподели Васил Велев - АИКБ.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР