Синдикатите предлагат работодателите да плащат първите пет дни на болничния,

...
Синдикатите предлагат работодателите да плащат първите пет дни на болничния,
Коментари Харесай

Синдикатите предлагат работодателите да плащат 5 дни от болничния

Синдикатите оферират работодателите да заплащат първите пет дни на болничния, заяви БНР.

Вицепрезидентът на КТ " Подкрепа " Йоанис Партениотис настоя министър председателят Бойко Борисов да свика ексклузивен Национален съвет за тристранно съдействие, на който да бъде разискван въпросът.

Работодателите настояха за работещи ограничения за справяне с подправените болнични. Ивелин Желязков от Асоциацията за промишлен капитал съобщи, че в случай че не бъде почетено настояването им, ще изоставен Тристранния съвет.

Партия " Воля ", които са уредник на срещата, не реализираха единодушие със синдикатите и работодателите по тематиката кой да заплаща болничните.

След срещата зам.-председателят на парламентарната група на " Воля " Кръстина Таскова удостовери, че при второто четене на бюджета оферират парите да са за сметка напълно на страната.

Припомняме, че по-рано през днешния ден стана ясно, че оферират работодателите да заплащат не повече от 15 дни болнични в годината.

Вчера, 19 ноември, министър председателят Бойко Борисов съобщи, че първият ден от болничните остава платена от работодателя. Въпреки обещанието му обаче КТ " Подкрепа " и КНСБ бяха безапелационни, че няма да се откажат от митинга.

Припомняме, концепцията първият ден от болничните да не се заплаща беше показана след среща сред ГЕРБ и Обединените патриоти в лицето на Каракачанов и Симеонов.

От думите на ръководителя на бюджетната комисия Менда Стоянова стана ясно, че се мисли за изключения, като да вземем за пример за майките на деца и болнични в резултат на трудови злополуки. Тя разяснява концепцията с думите: " Няма 100% правдивост ".

От Движение за права и свободи бяха безапелационни, че не поддържат обявеното предложение, защото съгласно тях това е прикрито нарастване на осигурителната вноска.

От своя страна синдикатите също остро нападнаха концепцията и предизвестиха, че в случай че тя бъде призната, те ще поведат хората на митинг. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР