Синдикатите предлагат работодателите да плащат първите пет дни на болничния,

...
Синдикатите предлагат работодателите да плащат първите пет дни на болничния,
Коментари Харесай

Синдикатите предлагат работодателите да плащат 5 дни от болничния

Синдикатите оферират работодателите да заплащат първите пет дни на болничния , заяви БНР.

Вицепрезидентът на КТ " Подкрепа " Йоанис Партениотис настоя министър председателят Бойко Борисов да свика ексклузивен Национален съвет за тристранно съдействие, на който да бъде разискван въпросът.

Работодателите настояха за работещи ограничения за справяне с подправените болничн и. Ивелин Желязков от Асоциацията за промишлен капитал съобщи, че в случай че не бъде почетено настояването им, ще изоставен Тристранния съвет.
 Предлагат работодателите да заплащат не повече от 15 дни болнични в годината
Предлагат работодателите да заплащат не повече от 15 дни болнични в годината

Сред предложенията е и персоналния доктор да дава по-малко дни болнични

Партия " Воля ", които са уредник на срещата, не реализираха единодушие със синдикатите и работодателите по тематиката кой да заплаща болничните.

След срещата зам.-председателят на парламентарната група на " Воля " Кръстина Таскова удостовери, че при второто четене на бюджета оферират парите да са за сметка напълно на страната.
 Първият ден от болничните остава заплатен, отсече Борисов Обновена
Първият ден от болничните остава заплатен, отсече Борисов

Премиерът отхвърля да се санкционират същински болните поради тарикатите

Припомняме, че по-рано през днешния ден стана ясно, че оферират работодателите да заплащат не повече от 15 дни болнични в годината.

Вчера, 19 ноември, министър председателят Бойко Борисов съобщи, че първият ден от болничните остава платена от работодателя. Въпреки обещанието му обаче КТ " Подкрепа " и КНСБ бяха безапелационни, че няма да се откажат от митинга.

Припомняме, концепцията първият ден от болничните да не се заплаща беше показана след среща сред ГЕРБ и Обединените патриоти в лицето на Каракачанов и Симеонов.
 Обещанието на Борисов не отхвърли КТ
Обещанието на Борисов не отхвърли КТ " Подкрепа " и КНСБ от митинга

Те не са съгласни да се подиграват с хората и да се вършат опити

От думите на ръководителя на бюджетната комисия Менда Стоянова стана ясно, че се мисли за изключения, като да вземем за пример за майките на деца и болнични в резултат на трудови злополуки. Тя разяснява концепцията с думите: " Няма 100% правдивост ".

От Движение за права и свободи бяха безапелационни, че не поддържат обявеното предложение, защото съгласно тях това е прикрито нарастване на осигурителната вноска.

От своя страна синдикатите също остро нападнаха концепцията и предизвестиха, че в случай че тя бъде призната, те ще поведат хората на митинг.
 КТ
КТ " Подкрепа " заплаши да напусне НСТС поради болничните

Синдикатът приготвя народен работен протест
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР