Синдикатите предлагат работодателите да плащат не три, а първите пет

...
Синдикатите предлагат работодателите да плащат не три, а първите пет
Коментари Харесай

Синдикатите предлагат работодателите да плащат първите пет дни от болничния лист

Синдикатите оферират работодателите да заплащат не три, а първите пет дни на болничния. Вицепрезидентът на КТ "Подкрепа " Йоанис Партениотис настоя министър председателят Бойко Борисов да свика ексклузивен Национален съвет за тристранно съдействие, на който да бъде разискван въпросът.

"Как надлежно да бъдат позволени, какви ограничения да се взимат, по какъв начин да се усили контролът, кой какъв брой да заплаща, по какъв начин да го заплаща. Позицията, както ви споделих, това е предложение, което ние, там на място, ще го внесем пред обществените сътрудници и там надлежно ще сблъскваме нашите хрумвания и нашите причини "за " и "против ", изясни синдикалистът.

Работодателите настояха за работещи ограничения за справяне с подправените болнични. Ивелин Желязков от Асоциацията на индустриалния капитал в България съобщи, че в случай че не бъде почетено настояването им, ще изоставен Тристранния съвет.

"Ще се стигне до ден, в който преди или след празник, всички работещи в обособени предприятия, ще са в болничен. Това е неизбежно. Въпросът не е дали, въпросът е по кое време ", предизвести той.

От партия "Воля ", които са уредник на срещата, не реализираха единодушие със синдикатите и работодателите по тематиката кой да заплаща болничните. След срещата зам.-председателят на парламентарната група на "Воля " Кръстина Таскова удостовери, че при второто четене на бюджета ще предложат парите да са за сметка напълно на страната.

"Бизнесът да не бъде натоварван с тези заплащания и в действителност прикрито, индиректно да бъдат повишавани налозите му. А страната би трябвало да се грижи за чиновниците си, защото бизнесът от една страна има ангажимент да внася осигуровки, въпреки това има ангажимент да удържа тези осигуровки от своите чиновници и още веднъж да ги маха по сметки на бюджета. Така че няма по какъв начин, не е почтено и не е правилно към него да поема и тези три дни от болничния ", обясни депутатката.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР