Синдикатите предлагат държавата да създаде национална програма за дигитални умения

...
Синдикатите предлагат държавата да създаде национална програма за дигитални умения
Коментари Харесай

Синдикатите предлагат обучение за дигитални умения на работниците

Синдикатите оферират страната да сътвори национална стратегия за цифрови умения на работещите.Това стана ясно на тържественото съвещание на Националния съвет за тристранно съдействие, който събра синдикати, работодатели и страна по случай 100 години от основаването на Международната организация на труда.

 © БГНЕС
40% от българските служащи не умеят да работят с компютър, съгласно КНСБ. Със средствата от европейския фонд " Цифрова Европа " парите за повишение на цифровите умения могат да доближат 1 милиарда евро.
Пламен Димитров, президент на КНСБ: България свети в алено, за жалост, последна в Европейски Съюз по цифрови умения.
Ученето през целия живот и внедряването на технологии, с които служащите да балансират по-добре сред персонално и свободно време - за това приканиха от Международната организация на труда.
Маурицио Буси, Международна организация на труда: В непрекъснато изменящия се свят на труда хората имат потребност от приемане на нови умения. Заедно с това би трябвало да подсигуряваме ненарушимостта на съществени права: работно време, заплати и безвредни условия на труд.100 години след основаването на Международната организация на труда тези права към момента не са напълно обезпечени.
Европейският съюз отделя 9 милиарда евро за цифровизация и развиване на нови технологии, 700 милиона евро - за цифрови умения на работещите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР