Синдикатите от предупредиха, че съвсем скоро могат да преминат към

...
Синдикатите от предупредиха, че съвсем скоро могат да преминат към
Коментари Харесай

Синдикатите в ТЕЦ „Марица Изток 2“ са готови и на протести

Синдикатите от предизвестиха, че напълно скоро могат да преминат към протестни и протестни дейности, с цел да защитят работата на централата.
В отворено писмо те показват терзание, че не е планувано централата да продава на контролирания пазар, а единствено на свободния, защото себестойността на нейния ток е доста висока. Според енергийния регулатор продажната цена на ТЕЦ-а е 210 лв. за мегаватчас, което е със 76 % по-скъпо от цената на тока за бита и прави тока от централата непродаваем. Синдикатите показват още, че, в случай че не се вземат ограничения, има заплаха Топлоелектрическа централа „ Марица Изток 2 “ да спре работа и да се стигне на дефицит на ток в страната.
 Решено: Студеният запас - единствено на държавната Топлоелектрическа централа Марица Изток 2 Решено: Студеният запас - единствено на държавната Топлоелектрическа централа " Марица Изток 2 "
Спират търговете за леден запас. Той ще се разпорежда въз основа на отчет на Електроенергийния систематичен оператор (ЕСО), единствено при необхо...
" Миналата седмица излезе предварителния отчет на за новия регулаторен интервал, в който за следващ път Топлоелектрическа централа 2 не беше включен в микса за доставка на електрическа енергия на популацията и не ни бяха приети нито една стотинка направени разноски за миналия интервал. За четвърта година не ни признават сред 200 и 300 млн. годишно, в случай, че сме работили със заповед на министър. Това в допълнение затруднява работата на централата поради и скъпите излъчвания. И считаме да си търсим правата и в съда, " сподели пред БНР - Стара Загора ръководителят на КНСБ в централата Деян Дяков. Той съобщи, че в тази обстановка ТЕЦ-а може да продъжи да работи със заповед на министъра на енергетиката. Очакват и среща на синдикалните водачи с президента Румен Радев, на който да бъде подложен казуса.
Според Дяков включването на централата в енергийния микс би оскъло цената на електричеството за бита със стотинки, а не с 20% както се показва в разнообразни изявления. " Ако КЕВР реши, че при тази цена Топлоелектрическа централа 2 не може да взе участие на контролирания апазар, поради тази цена от 1 юли централата няма по какъв начин да работи, тъй като няма къде да продаде тази сила. Освен, че стотици енергетици ще останат без работа, съм уверен, че и енергийната система ще има дефицит на сила ", сподели от своя страна Димитър Чалъков, ръководител на КТ Подкрепа в Топлоелектрическа централа „ Марица-изток 2 “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР