Синдикатите обявиха протестите за социални, а не за политически. И

...
Синдикатите обявиха протестите за социални, а не за политически. И
Коментари Харесай

Синдикатите не виждат причина за оставка на кабинета


Синдикатите оповестиха митингите за обществени, а не за политически. И не видяха причина за оставка на държавното управление, тъй като има риск от по-дълбока рецесия. КНСБ и КТ „ Подкрепа “ излязоха с обща декларация, в която поддържат недоволството на хората, само че зоват за „ държавническо държание “ и отговорност. Синдикатите участваха в съвещанието на Тристранката. След него представителите им обявиха, че досега с тях не са водени диалози с предстаители на протестиращите.

Недоволството на хората има и обществени корени, тъй като ограниченията против последствията от коронакризата доста се забавиха. Напрежението бе нагнетено и с неразумни и непремерени дейности от страна на министерства и ведомства, обвързвано с ограниченията, счита водачът на КНСБ Пламен Димитров.

Според Ваня Григорова от „ Подкрепа “ през предходната седмица е бил „ взривен детонаторът “ на публичното неодобрение. Тя засяга акцията на прокуратурата в Президентството. Напрежението към този момент не е толкоз обществено, колкото прокурорско, а това не е по нашите тематики, сподели Григорова.

И Димитров, и Григорова бяха безапелационни, че не е редно уредниците на митинга да зоват за национална стачка. Стачка може да се вдигне, когато има спор сред служащите и работодателя. Никой не може да разпореди на различен да излезе на стачка, сподели Пламен Димитров.

Според профсъюзите измежду протестиращите има доста лица - опозиционни водачи, чието място не е на площада. Те би трябвало да се борят на изборите и да пропагандират обикновено и по този начин да завоюват гласове, счита Пламен Димитров.

Лидерът на КНСБ предизвести още, че всички у нас би трябвало да си дадат сметка, че сега България е при започване на една доста тежка икономическа рецесия, която към този момент е затворила 100 000 работни места.

Припомняме, че през вчерашния ден синдикатите и национално представителните работодателски организации излязоха с обща декларация, в която приканиха всички управляващи към " отговорно държание " и настояха да се избегне по всевъзможен метод нагнетяване на публичното напрежение. Преди това те поздравиха държавното управление и централната банка за триумфа с влизането на страната в чакалнята на еврозоната.

Тогава ръководителят на АИКБ Васил Велев изясни, че за бизнеса е най-добре да се следва изборния цикъл. Което значи, че всевъзможни предварителни избори и служебни кабинети не са изключително мечтани, тъй като „ носят неустановеност, прекъсване на промени, блокиране на работата на държавната администрация “.

От КТ " Подкрепа " са най-категорични, че предварителни избори не са нужни. " Никой не предлага решение на проблемите на деня. Едните викат - тези са доста неприятни, би трябвало да се махат, другите викат – ние не желаеме да се махаме. Няма го конфликтът на хрумвания. Всично е на прочувствено равнище, а не на рационално, сподели Димитър Манолов, президент на КТ „ Подкрепа “, представен от БНР.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР