Синдикатите и работодателите подкрепиха решението допълнителни средства от бюджета да

...
Синдикатите и работодателите подкрепиха решението допълнителни средства от бюджета да
Коментари Харесай

Отпускат близо 2 млн. лева за хора с увреждания и продължително безработни

Синдикатите и работодателите поддържаха решението спомагателни средства от бюджета да бъдат трансферирани за подкрепяне на най-уязвимите групи на пазара на труда. Близо 2 милиона лв. ще бъдат отпуснати за хора с увреждания и дълготрайно безработни.

В средата на годината обществените сътрудници вършат разбор на осъществяването на всички ограничения и стратегии, които се финансират в осъществяване на Националния проект за деяние по заетостта с пари от държавния бюджет.

С взетото решение най-общо от по-неатрактивните стратегии ще бъдат пренасочени средства към четири по-атрактивни и търсени от работодателите и от безработните стратегии - "Старт на кариерата ", "Заетост на хора с трайни увреждания ", "Помощ при пенсиониране ", "Обучение и претовареност на продължително безработни ".

Средствата по стратегия "Старт на кариерата " ще се усилят с малко над 480 000 лв., с което ще се даде опция на 94 млади висшисти да натрупат професионален опит като стартират работа в обществената администрация. Бюджетът на програмата за образование и претовареност на дълготрайно безработни ще се усили с 642 000 лв.. С тези средства ще се обезпечи работа на 416 дълготрайно безработни.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР