Синдикати от Конфедерация на труда Подкрепа настояват за безплатен градски

...
Синдикати от Конфедерация на труда Подкрепа настояват за безплатен градски
Коментари Харесай

Синдикати искат градския транспорт да стане безплатен

Синдикати от Конфедерация на труда " Подкрепа " упорстват за безвъзмезден градски превоз, съобщи БНР. Това бе обявено от икономическият консултант в синдиката Ваня Григорова. Според нея този тип социална услуга би трябвало да се финансира от страната.

По думите й това е разновидността да се понижат въглеродните излъчвания. Няма по какъв начин това да стане с в допълнение орязване и с нарастване на цените на транспортните документи, добави Григорова. Тя съобщи, че има битка сред двете управляващи - централна и локални управляващи, кой да поеме отговорността. " Който и да поеме отговорността, е ясно, че това ще пристигна през налози и такси, които се събират в държавния бюджет, надлежно общинския бюджет, тъй като гратис прилагане въпреки всичко не значи безвъзмезден труд, безвъзмездни аварийни елементи и безвъзмездни горива ", добави Ваня Григорова.

По думите на кмета на София Йорданка Фандъкова обстановката в столичния градски превоз е тежка. За това са съдействали по-високите цени на тока и горивата, както и намалелия брой на пасажерите, поради пандемията от COVID-19.

" Държавата дава към 10% от това, което финансира общината. Нека не забравяме, че нищо гратис няма, всичко се заплаща по някакъв метод. В момента налозите на софиянци - над 35%, отиват за поддръжка за градския превоз. Това значи, че други планове са подценени, които са също много значими. ", добави Фандъкова.

С актуализацията на държавния бюджет от 1 юли от Столичната община упорстват да ѝ бъдат отпуснати спомагателни най-малко 120 милиона лв. за градския превоз.
 Скок в цените на билетите, оповестиха от сектора на автобусните превозвачи
Скок в цените на билетите, оповестиха от сектора на автобусните превозвачи

Повишение на цените за транспорт ще е с към 50 % и то на местата където това е възможно
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР