Синдикати и работодатели предвиждат 10-12% ръст на заплатите В момента

...
Синдикати и работодатели предвиждат 10-12% ръст на заплатите В момента
Коментари Харесай

Бисер Петков В момента има ниска безработица и дори глад за квалифицирани кадри

Синдикати и работодатели плануват 10-12% растеж на заплатите

В момента има ниска безработица и даже апетит за квалифицирана работна ръка, а синдикати и работодатели плануват 10-12% растеж на заплатите. Бизнесът обаче е неудовлетворен от повишението на минималната работна заплата - това разяснява в студиото на " Денят стартира " по Българска национална телевизия общественият министър Бисер Петков. По думите му, приходите ще не престават да порастват. В петък министър Петков ще се срещне със обществените сътрудници, с цел да набележат ограниченията за използването на европейския дирек за обществените права, който е един от главните цели.

Относно възстановяване на качеството на работната мощ, на утрешното съвещание на Министерски съвет ще бъде прегледан Националния проект за деяние по заетостта. За 73 млн. от държавния бюджет се плануват програмни ограничения, които да допринесат за повишението качеството на работната мощ, тъй като се обрисува недостиг. Това ще докара до повишение цената на труда - със 6,6% да нарасне компенсацията на едно заето лице през 2018 година, изясни още министър Петков.

Във връзка с Българското европредседателство Бисер Петков съобщи, че в София е планувано провеждането на 23 събития, които към този момент започнаха. Има няколко конференции на високо равнище, в които ще се слагат значими за Европейски Съюз въпроси като: бъдещето на труда, обществената стопанска система и други Като председателстващ Съвета на министрите в региона на труда и обществените въпроси има значими 14 досиета, по които се чака България да реализира прогрес, изясни министърът.

Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР