Синдикатът "Образование" към КТ "Подкрепа" разпространи регулярния сианализ на финансирането

...
Синдикатът "Образование" към КТ "Подкрепа" разпространи регулярния сианализ на финансирането
Коментари Харесай

Синдикат Образование предлагат да се приложи диференцирана ставка на ДДС за образователни и културни дейности

Синдикатът "Образование " към КТ "Подкрепа " популяризира регулярния сианализ на финансирането на просветителната система в България, сравнявайки това финансиране с европейските просветителни системи.

От десетки години синдикатът предлага на българското държавно управление да се вслуша в рекомендациите на Европейската комисия за финансиране на образованието, като приоритет, които кореспондират с най-малко 6 % от Брутният вътрешен продукт.

Проучване за онлайн уроците: Учителите работят на ръба на опциите си

Засега българското обучение не е достигнало даже 4 % от Брутният вътрешен продукт, акцентират в своя позиция от Синдиката "Образование ". Освен това синдикатът предлага да се приложи диференцирана ставка на Данък добавена стойност във връзка с просветителни и културни действия, които са фундаментално значими за възобновление на българската култура и просвета.

В момента България и Дания са страните в Европейски Съюз с минимум диференциации по Данък добавена стойност. Данъчните облекчения могат да бъдат 21 категории и те демонстрират другите цели в ръководството на страните. Логично е при ясно дефинирания приоритет - обучение, да се стартира с краткотрайно понижение на Данък добавена стойност за някои просветителни действия, се предлага в позицията. В нея се споделя, че Синдикатът "Образование " предлага на финансовото министерство и на държавното управление да се образува краткотрайна диференцирана ставка на Данък добавена стойност от 5 % за учебници и от 7 % за книги. Друго значимо стратегическо решение би било понижение на Данък добавена стойност в размер на 9 % за куклени театри и детски представления.

От Синдиката "Образование " декларират, че няма да спрат да оферират анулацията на таксата за боклук за просветителните институции, което би трябвало да се случи навреме - като отношение към просветителните институции.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР