Синдикатът на учителите към КТ "Подкрепа" настоява за въвеждането на

...
Синдикатът на учителите към КТ "Подкрепа" настоява за въвеждането на
Коментари Харесай

Учители настояват да се въведе оценка за дисциплина


Синдикатът на учителите към КТ "Подкрепа " упорства за въвеждането на оценка за дисциплинираност и образование в учебните заведения, заяви Юлиян Петров, ръководител на профсъюз "Образование ".

Той посочи, че се водят диалози с Министерството на образованието наложителната оценка да бъде част от Стратегията за възпитанието в българското учебно заведение, която специалисти от министерството създават. По думите му до месец се чака тактиката да влезе в действие, само че от синдиката считат, че е значимо тя да стане действителна политика.

Оценката би трябвало да взе участие в балообразуването, с цел да има тежест и да извърши превантивната си функционалност за попречване на експанзията в учебно заведение, споделиха експертите от синдиката. Те прецизираха, че сходна оценка, наречена по друг метод, съществува в европейските просветителни системи, като се изключи Финландия, съобщи Dariknews.

Сред целите, съгласно него, би трябвало да бъде подобряването на положението на физкултурните салони и на профилираните кабинети и лаборатории, би трябвало да бъде въведен едносменен режим и качествена целодневна организация на образователния развой, както и да се минимализират административните задания на учителите, с цел да имат повече време за работа с децата.

От синдиката ще продължат да упорстват за промени в Закона за образованието, които плануват мандатност на учебните шефове.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР