Синдикатът на служителите в затворите е обяви протест с искания

...
Синдикатът на служителите в затворите е обяви протест с искания
Коментари Харесай

Протест пред Софийския затвор - надзиратели искат по-добро заплащане

Синдикатът на чиновниците в пандизите е разгласи митинг с претенции за нарастване на заплатите с 20 %.

По този мотив до ръководителя на Народното събрание Димитър Главчев, до парламентарната комисия по бюджет и финанси и до министъра на правораздаването Цецка Цачева е изпратено писмо, в което те излагат своите претенции - уеднаквяване на парите им с тези на Министерство на вътрешните работи, което значи 20 % нарастване.

Финансово застраховане на активността им, обезпечено финансиране за главното заплащане на личния състав, съпътстващите спомагателни заплащания и заплащания, равностойни на чиновниците на Министерство на вътрешните работи.

Днес от 10.00 ч. надзиратели, чиновници в следствения арест и правосъдната защита ще излязат пред столичния затвор като част от щафетната подготовка на синдикатите за по-продължителни митинги. Протестът ще бъде безмълвен и чиновниците ще носят трикольорни лентички сред двете четения на бюджета в Народното събрание. 

Пред Радио " Фокус " Ивайло Григоров от Синдиката на чиновниците в пандизите в България изясни, че за идната година е заложено нарастване с 5%, което се изразявало в 30 лева. Той посочи, че настояването за повишение на заплатите се отнася за чиновниците на основните дирекции " Изпълнение на наказванията " и " Охрана " при правосъдното министерство. 

Служителите в пандизите желаят и равнене на сумата за характерните условия на труд. По думите на Григоров в Министерство на вътрешните работи тя е 190 лв., а в двете дирекции, които се готвят за митинг, е 85 лв..

 

 

 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР