Синдикатът на германските стюарди и стюардеси УФО (UFO) съобщи днес,

...
Синдикатът на германските стюарди и стюардеси УФО (UFO) съобщи днес,
Коментари Харесай

Вместо до обяд стачката в подразделенията на "Луфтханза" ще продължи цял ден

Синдикатът на немските стюарди и стюардеси УФО (UFO) заяви през днешния ден, че кабинният личен състав на подразделенията на немския авиопревозвач " Луфтханза " (Lufthansa) ще стачкуват през днешния ден през целия ден поради заплатите и пенсиите си, съобщи " Ройтерс ", представена от Българска телеграфна агенция. Първоначално " Джърмануингс " (Germanwings), " Юроуингс " (Eurowings), " Луфтханза СитиЛайн " (Lufthansa CityLine) и " СънЕкспрес " (SunExpress) щяха да спрат работа от 03.00 часа до 09.00 часа по Гринуич (06.00-12.00 българско време), само че е решено протестните дейности да продължат до среднощ локално време.

Говорител на " Луфтханза " сподели, че стачката е противозаконна, защото статутът на УФО като договарящ от името на кабинния личен състав е под въпрос. В петък компанията предложи на кабинния личен състав нарастване на заплатата с 2%, което накара профсъюза да анулира плануваната стачка в компанията майка на летищата Франкфурт и Мюнхен.

Трудовият спор обаче се задълбочи, откакто УФО откри, че предлагането не съдържа отстъпки по изискванията за наемане на работа и разноските. Профсъюзът на стюардите и стюардесите от месеци води правосъдна борба с самолетната компания за законовия си статут.

Според " Луфтханза " новото управление на УФО, което пое ръководството по-рано тази година, не е определено съгласно законовите условия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР