Синдикатът на българските нефтохимици ЛУКОЙЛ разпространи отворено писмо до народните

...
Синдикатът на българските нефтохимици ЛУКОЙЛ разпространи отворено писмо до народните
Коментари Харесай

Синдикатът на българските нефтохимици ЛУКОЙЛ към депутатите: Какво ще се случи с работните ни места?

Синдикатът на българските нефтохимици " ЛУКОЙЛ " популяризира отворено писмо до народните представители. В него синдикалните членове  изразяват мощното си безпокойствие и противоречие с отнемането на концесията за пристанищен терминал „ Росенец ".  Те са възмутени от неоснователните обвинявания против чиновници на „ ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас “ АД в контрабанда и други нарушавания на територията на терминала, изказани от депутати от Народното събрание.

 

Ето цялостния текст на писмото:


До
депутатите от Народното събрание
на Република България

Уважаеми дами и господа народни представители!

С актуалното писмо Синдикатът на българските нефтохимици показва мощното безпокойствие и противоречие на членовете, работещи в сдруженията от групата „ ЛУКОЙЛ “ в България и обслужващите организации, по отношение на отнемането на концесията за пристанищен терминал „ Росенец ". Дълбоко сме възмутени от неоснователните обвинявания против чиновници на „ ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас “ АД в контрабанда и други нарушавания на територията на терминала, изказани от депутати от Народното събрание.

Спомняме си в какво извънредно положение се намираше предприятието през 1999 година, преди „ ЛУКОЙЛ “ да го придобие - остаряло съоръжение, огромни задължения към снабдители и контрагенти, ниски заплати.

Това не може да се съпостави с изискванията, в които работим през днешния ден. Всички индустриални мощности и транспортна инфраструктура, в това число терминалът в „ Росенец “, непрестанно се модернизират. Доходите на нефтохимиците се индексират годишно и са доста над междинните за страната. На фона на обстоятелството, че през последните години десетки други фабрики в цяла Европа дефинитивно прекратиха съществуването си, ние не допуснахме нито един ден престой, имаме обезпечени работни места и непрекъснати благоприятни условия за професионално развиване.

Спазват се всички условия за запазване на околната среда и сигурността, всички закони и разпореждания - както на Република България, по този начин и на Европейския съюз. Години наред заводът не е позволил нито един сериозен случай. Дружеството се е потвърдило като виновен, обществено насочен шеф.

Днес, поради дейностите на депутатите от Народното събрание, още веднъж би трябвало да се тормозим за бъдещето си. В България няма други сходни обекти, където ние - инженерите и квалифицираните служащи в нефтохимическата индустрия - бихме могли да намерим работа, в случай че решението за преустановяване на концесията за терминал " Росенец " направи невероятно ръководството на предприятието от страна на „ ЛУКОЙЛ “.
Какво ще се случи с нашите работни места и с бъдещето на производството в този случай? Направиха ли депутатите от Народното събрание сходен разбор, преди да внесат разрушителните си оферти?

През последните години към този момент много се уморихме от многочислените " доброжелатели " от разнообразни политически обединения, които се пробват да натрупат политически дивиденти и да се самоутвърждават за сметка на всеки Нефтохимик, манипулирайки публичното мнение, отправяйки безпочвени обвинявания и в последна сметка застрашавайки работата ни и благополучието на фамилиите ни.

Не одобряваме да дават оценка на нашата активност и да разрушават завода ни хора, които в никакъв случай не са стъпвали в рафинерията и не познават спецификата на производството както го познаваме ние. Амбицираните сте да разрушите нещо, което е развивано в продължение на 60 години и изключително през последните две десетилетия! Сега нашият комбинат е едно от най-високотехнологичните производства в Европа, в което са израснали професионално експерти от няколко генерации, династии нефтохимици!

Уважаеми народни представители, бъдете представители на народа! Престанете да спекулирате с тематики, свързани с нашия Завод! Спрете да разпространявате погрешни и недоказани изказвания, които хвърлят сянка върху престижа на завода и неговите чиновници. Ние, нефтохимиците на България, сме срещу това нашият труд, нашият професионализъм и нашата подготвеност да бъдат в услуга на вашите политически упоритости.

Синдикат на българските нефтохимици „ ЛУКОЙЛ “

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР