Синдикът Владимир Вакрилов разкри защо не е изпълнил обещанието си

...
Синдикът Владимир Вакрилов разкри защо не е изпълнил обещанието си
Коментари Харесай

По 1000 лева за ток ще плащат собственици на апартаменти в недостроения небостъргач в Бургас?

Синдикът Владимир Вакрилов разкри за какво не е извършил обещанието си до 6 месеца постройката да е с Акт 16

Без обезщетенията (б.а. за индустриален ток), които чакаме да отпаднат през декември, ще плащаме по 1000-1100 лв. за ток на месец. Това сподели пред Нова телевизия един от притежатели на жилища в недостроения небостъргач в бургаския жилищен комплекс „ Меден рудник “. 

В момента с компенсацията киловатчаса е по 63 стотинки, а като отпадне, ще стане 1,40 лв., добави той.

„ Без да се отопляваме за предишния месец платих над 250 лв.. Принудени сме да живеем в постройка без акт 16, защото сме четиричленно семейство и изплащаме жилището си. Няма по какъв начин и за ипотека, и за наем да отделяме пари “, сподели пък негова съседка. 

„ В края на януари разказахме за проблемите на стотици притежатели на жилища в недостроения небостъргач в ж.к. „ Меден рудник “. Хората към този момент десетки години вървят по тъгите и не могат да влязат в жилищата си, макар че са ги платили “, сподели водещата на „ Здравей, България “ Мира Иванова.

Тези, които са съумели да влязат в домовете си, са принудени да заплащат доста безценен ток, тъй като постройката няма акт 16 и не са битови клиенти, изясни сътрудника й Виктор Николаев. 

По 600-800 лв. на месец са им сметките единствено за климатик, посочи той. 

„ През 2015 година започнаха проблемите на притежателите, когато компанията вложител разгласи неплатежоспособност. Хората сами заплатиха за построяването на трафопост, само че все пак към момента нямат партиди, защото постройката е без акт 16 “, добави кореспондентът Цеца Алексова.

„ Синдикът през предходната година даде обещание до 6 месеца постройката да е с Акт 16. Според него, главната причина да не му се отпускат пари за дотъкмяване на постройката е това, че един от кредиторите от банката желае, когато постъпи сума от продажба на парцели на сдружението, да отиде непосредствено за тях “, сподели пък Десислава Фотева, която е притежател на апартамент в недостроения небостъргач. 

„ В затворен кръг съм. Обектите, които продавам, са ипотекирани в интерес на банка и към този момент на няколко пъти сумите, които групирам при продажбите, упорства да й се изплатят неотложно “, оправда се вложителят Владимир Вакрилов.

„ С решение на общото заседание на кредиторите ми се даде право да употребявам тези средства за изплащан на разноски по въвеждането на постройката в употреба. Аз занимавах съдията с този проблем и сега се търси някакво решение банката да одобри невъзможността да й бъдат изплащани парите и да ги получи в един по-късен стадий от продажбата на други обекти “, добави той.

Докато продължава прехвърлянето на топката сред синдика и банката, пострадали са тези хора, които са принудени да живеят в недостроения блок. 
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР