Синдикат Огнеборец към КНСБ предупреждава, че ръководството на МВР и

...
Синдикат Огнеборец към КНСБ предупреждава, че ръководството на МВР и
Коментари Харесай

Синдикати алармират, че МВР закривали противопожарни служби

Синдикат " Огнеборец " към КНСБ предизвестява, че управлението на Министерство на вътрешните работи и на Главна дирекция " Противопожарна сигурност и отбрана на популацията " възнамеряват закриване на противопожарни служби и сектори с претекста, че не са задоволително натоварени.

Това заплашва живота и здравето на хората, които живеят в набелязаните обитаеми места . Времето за реакция ще се усили в пъти, което ще докара както до по-големи материални вреди, по този начин и до загуба на човешки животи.

 Силовият министър се ядосал на думите на пожарникарите
Силовият министър се ядосал на думите на пожарникарите

Нямало по какъв начин да има растеж на заплатите на служителите на реда със задна дата

Националният профсъюз на пожарникарите и спасителите " Огнеборец " сигнализират с писмо президента Румен Радев, премиера Бойко Борисов и ръководителя на Народното събрание Димитър Главчев.

Мотивите на Министерство на вътрешните работи и ГДПБЗН са несъстоятелни. Основната причина за плануваното закриване на сектори, главно в дребни общини и обитаеми места, не е тяхната неефективност, а неналичието на хора, настояват пожарникарите и спасителите.

Причината е, че с смяна на подзаконовата нормативна база, влезнала в действие от 1 август, се регламентира минималния брой пожарникари в състава на екип за очистване на катастрофи да е от трима индивида. Поради незадоволителния щат в ГДПБЗН този норматив не се извършва, което постанова при очистване на катастрофи екипите да са от двама пожарникари.

 Главен комисар Николов с почитание и към протестиращите пожарникари
Главен комисар Николов с почитание и към протестиращите пожарникари

Поддържайки деен разговор, могат да бъдат решени огромна част от проблемите

Екипите в подобен състав са неефективни и с изключение на, че е заплашен живота на пожарникарите, не може да се окаже съответна помощ и на жителите.

Вместо да обезпечи спомагателен щат обаче, управлението на Министерство на вътрешните работи избира да мине към съкращения на цели сектори, жертвайки сигурността на жителите, споделят от " Огнеборец ".

Националният профсъюз на пожарникарите и спасителите " Огнеборец " показва несъгласието си с по този начин готвената промяна, като декларира готовността си да сезират способените европейски синдикални организации и органи.

 Синдикатът на пожарникарите: Министерство на вътрешните работи заобикаля срещи с нас
Синдикатът на пожарникарите: Министерство на вътрешните работи заобикаля срещи с нас

Портиер и водач получавали повече от пожарникар и служител на реда

Призовават, вместо да бъдат закривани служби за ПБЗН, да бъде обезпечен спомагателен щат за осъществяване на нормативното условие за трима пожарникари в екип.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР