Синдикалната федерация на служителите в МВР започна кампания за набиране

...
Синдикалната федерация на служителите в МВР започна кампания за набиране
Коментари Харесай

Полицаи събират средства за семействата на осъдените по случая „Чората”

Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи стартира акция за набиране на средства в помощ на фамилиите на петимата наказани служители на реда по делото "Чората ". От към месец Мирослав Писов, Борис Механджийски, Иво Иванов, Георги Калинков и Янко Граховски са в пандиза в Бобов дол, написа „ 24 часа”.

Те получиха по 7 година отнемане от независимост за гибелта на Ангел Димитров-Чората, умрял при задържане на 10 ноември 2005 година в Благоевград. Кампанията на полицейския профсъюз стартира преди дни и ще продължи до 30 юни, сподели ръководителят на федерацията Валентин Попов. Средствата се набират по сметка, посочена във фейсбук страницата на синдиката, а като съображение за превода би трябвало да се показва "Полицаите не са убийци! ".

"В присъдата си Върховен касационен съд е приел за потвърден предумисъл в дейностите на петимата служители на реда, които в изискванията на съизършителство умъртвяват арестуваното лице. СФСМВР продължава да счита за не потвърден факт това, че петима полицейски чиновници, определени на практика на инцидентен принцип и изпратени с ясна задача да задържат лице, са пристъпили към осъществяване на отговорностите си и са работили по време на това осъществяване с желанието да лишават живота му ", се споделя в апела на СФСМВР.

Оттам обаче са безапелационни, че не престават да имат вяра в българското правораздаване и упорстват делото да бъде преразгледано. Адвокати на наказаните служители на реда към този момент са внесли във Върховен касационен съд искане за обновяване на делото и се чака в средата на юни съдът да се произнесе.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР