Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) започва серия от

...
Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) започва серия от
Коментари Харесай

Отново полицейски протести в София

Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи (СФСМВР) стартира серия от районни митинги. Първият е плануван за през днешния ден в София. Това ще е втората проява на неодобрение на униформените след националния митинг, който се организира точно на професионалния празник на служителите на реда – 5 юли. Основните претенции на униформените са за нарастване на заплатите.

Първият от започващата серията митинги е плануван за през днешния ден от 18:30 ч. пред храма "Св. Седмочисленици”. Ще последват районни митинги във Варна на 20 юли, в Добрич на 25 юли и в Гоце Делчев на 27 юли. Демонстрациите ще продължат в Бургас, Благоевград, Перник и други градове. Действията са проведени от районните структури на СФСМВР и в тях ще вземат участие и членове на други синдикални организации в Министерство на вътрешните работи.

След националния митинг от 5 юли депутатите в Народното събрание одобриха промени в Закона за Министерство на вътрешните работи, посредством които служителите на реда, които са имали право на униформи, само че такива не са им били предоставени, ще получат левовата им равноценност.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР