Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) настоява за промяна

...
Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) настоява за промяна
Коментари Харесай

Пред протест: Служителите в МВР настояват за 10% увеличение на заплатите

Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи (СФСМВР) упорства за смяна в плана на Закона за бюджет на Република България  - 2023 година, посредством приемане на най-малко 10% нарастване на главните заплати във ведомството.

 

 Управителният съвет на синдиката афишира протестна подготвеност и приканва членовете си за протестни дейности по места на 4 и 6 юли 2023 година, без спиране осъществяването на служебните отговорности, като тяхното осъществяване ще се състои преди започване на работните смени или в обедната отмора.

 

Предложеният бюджет не се стреми да стимулира чиновниците в Министерство на вътрешните работи, които са единствените ангажирани с явно продължаващата тежка мигрантска рецесия и обезпечаване на идните следващи избори и защитата на публичния ред преди и по време на провеждането им, показват от синдикалната федерация.

 

„ С поддръжката, дадена от Министерския съвет на по този начин оферти бюджет, ставаме очевидци на следващата подигравка със чиновниците в Министерство на вътрешните работи и съществено подценяване освен на тяхната работа, само че и на риска, на който са подложени “, означават от синдиката.

Националният профсъюз на пожарникарите и спасителите „ Огнеборец ” също упорства за увеличение на средствата за личен състав в плана на бюджет за Министерство на вътрешните работи за 2023 година с не по-малко от 15% и опазване на сумите за прехрана и финансови разноски за ведомството най-малко на равнищата от 2022 г.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР