Синдикалната федерация на служителите в МВР подкрепя тестването на служителите

...
Синдикалната федерация на служителите в МВР подкрепя тестването на служителите
Коментари Харесай

Синдикат иска резултатите от тестовете за дрога и алкохол на полицаите да се публикуват

Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи поддържа тестването на чиновниците за предварителна защита на използването на алкохол и опиати, се споделя в позиция на синдиката до медиите. Също по този начин се моли към управлението на министерството информацията за броя осъществени проби за приложимост на алкохол, наркотични субстанции и техни аналози, както и за крайните резултати - включително и от медицински и химически или химико-токсикологични лабораторни проучвания - от време на време да бъде оповестена.

Синдикалната организация показва още, че се опълчва на опитите да се опетнят името и достойнството на полицейската специалност, като отбелязва, че в последните няколко седмици, чиновниците в Министерство на вътрешните работи са наричани " наркомани ", " алкохолици " и " ненадеждни ".

" Недопустимо е, поради прегрешения на няколко чиновници да се опетнява цяла една специалност ", споделят от СФСМВР.

Синдикатът отбелязва също, че почналото тестване на полицейски чиновници за алкохол и опиати се прави по реда на разпоредба за определяне на субстанциите в кръвта при ръководство на транспортно средство. Тя не е обвързвана с реда и определяне на спазването на служебната дисциплинираност от чиновниците в Министерство на вътрешните работи, до момента в който те са на работа.

Въпросът ни е, какво се случва, когато се тестват чиновници в Министерство на вътрешните работи, които не са водачи на МПС? Да стигнем по-далече - в случай че тези чиновници, които не са водачи на МПС дадат позитивен тест? На какво съображение те ще бъдат глобени? На съображение разпоредба за ръководство на МПС? Това основава риск, хората, за които е потвърдено, че са използвали алкохол и/или наркотични субстанции, в случай че бъдат глобени на това съображение, да оспорват това наказване и да бъдат възобновени на работа. А това значи, че Министерство на вътрешните работи няма да успее да се " освободи " от хората, които в реалност петнят специалността, а в противен случай - за следващ път ще симулира активност и ще унижи честните и достойните чиновници ", считат от синдиката.

В същото време от организацията упорстват за незабавни ограничения от страна на управлението на Министерство на вътрешните работи за прецизно съблюдаване на съществуващата нормативна уредба и премахване на опцията неналичието на такава или недостатъци на съществуващата да станат причина за ескалиране на ненужно напрежение измежду чиновниците.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР