Sinclair понастоящем се занимава с отделна сделка, като си партнира

...
Sinclair понастоящем се занимава с отделна сделка, като си партнира
Коментари Харесай

Тв операторът Nexstar придобива Tribune Media в сделка за 4.1 млрд. долара

Sinclair понастоящем се занимава с обособена договорка, като си партнира с компанията за дялови вложения CVC Capital Partners, с цел да кандидатства за закупуването на районните спортни малките екрани, които Twenty First Century Fox желае да продаде след договорката си за обединение на множеството от активите си с Walt Disney

Още по тематиката
Сливанията и придобиванията в света доближиха нов връх

За деветте месеца на годината размерът на покупко-продажбите е 3.3 трлн. $
30 сеп 2018
Disney предлага да купи по-голямата част от Sky News

Сключването на договорка би разсеяло опасенията за монопол на милиардера Рупърт Мърдок върху британските медии
8 апр 2018
Disney купува филмовия и ефирен бизнес на Fox за 52 милиарда $

Сделката има капацитета да промени филмовата промишленост
14 дек 2017
Disney желае да купи активи за 50 милиарда $ от Fox

Сделката включва и част от европейската медийна група Sky
4 дек 2017
Meredith купува Time за 2.8 милиарда $ благодарение на братята Кох

Сделката ще сплоти две от най-влиятелните медийни групи в Съединени американски щати
27 ное 2017
Comcast и Verizon са влезнали в диалози за закупуване на активи на Fox

Възможно е медийната империя на Рупърт Мърдок да се смали, Disney също демонстрира интерес
19 ное 2017
Meridith и братята Кох желаят да купят издателя на Time

Това е трети опит от страна на Meridith да придобие издателя
16 ное 2017
Disney навлиза в стрийминга, изтегля наличие от Netflix

В Netflix ще останат филмите на Marvel и тези от Star Wars
9 авг 2017 Телевизионният оператор Nexstar реализира съглашение за придобиването на конкурентната Tribune Media, оповестява Reuters. Сделката, която е в размер а 4.1 милиарда $, ще сътвори най-голямата районна телевизионна профилирана мрежа в Съединени американски щати.

Конкуренцията

Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък. Придобиването от Nexstar идва единствено три месеца откакто конкурентната Sinclair Broadcast, която понастоящем е най-големият районен ефирен оператор в Съединени американски щати, възнамеряваше да купи Tribune Media за 3.9 милиарда $. Сделката не се реализира поради регулаторни трудности.

Nexstar e надхвърлила и офертата на сдружението Apollo Global Management с по-висока оферта – 46.50 $ в брой за акция на Tribune. В края на търговията в петък акциите на Tribune бяха на цена от 40.26 $ за брой.

Провалената договорка

Tribune приключи договорката със Sinclair през август и подаде съдебeн иск, в който се твърди, че последният е злоупотребил с напъните си за одобрение на договорката, като е бил прекомерно нападателен в връзките си с регулаторите.

Оттогава обаче медийният бранш е " разчувствуван " от договаряния за обединение на фона на упованията, че Федералната комисия по връзките (FCC) на Съединени американски щати може да облекчи рестриктивните мерки за това какъв брой малките екрани могат да ръководят операторите.

Основана в Ървинг, Тексас, Nexstar има, оперира и обезпечава продажби и други услуги на 174 малките екрани, достигащи до близо 39% от всички семейства в Съединени американски щати. Чикагската Tribune Media има или ръководи 42 локални малките екрани, достигащи до почти 50 млн. семейства. Операторът също по този начин има и кабелния канал WGN America, чийто обсег е повече от 77 млн. семейства, както и разнородни цифрови приложения и уеб страници, реализиращи 54 млн. неповторими гости всеки месец.

Серия от покупко-продажби

Все повече покупко-продажби се случват в телевизионния бранш в Съединени американски щати. Частната компания Cox Enterprises разгласи през юли, че обмисля стратегически благоприятни условия, в това число евентуалната продажба на 14-те районни малките екрани, които има в Атланта, Бостън и Мемфис.

Sinclair понастоящем се занимава с обособена договорка, като си партнира с компанията за дялови вложения CVC Capital Partners, с цел да кандидатства за закупуването на районните спортни малките екрани, които Twenty First Century Fox желае да продаде след договорката си за обединение на множеството от активите си с Walt Disney.

Когато става въпрос за предходната договорка с Tribune Media, FCC сподели, че Sinclair не е " разкрил напълно обстоятелства ", свързани с плануваната продажба на три малките екрани, в това число и към този момент съществуващи бизнес връзки, които компанията е имала с евентуални купувачи.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР